Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Recensãmîntul revãrsãrii Siretului

Cîteva sute de familii de nemteni au rãmas fãrã acoperis deasupra capului. Autoritãtile judetene au anuntat cã ele vor fi ajutate cu materiale de constructie sã-si facã locuinte noi si li se va asigura si o parte din contravaloarea mîinii de lucru. Din centralizarea datelor transmise de autoritãtile locale, ieri, din cele aproximativ 9.500 de persoane evacuate din localitãtile Ion Creangã, Horia, Gîdinti, Sagna, Tãmãseni si Doljesti, 340 au rãmas evacuate, restul întorcîndu-se la casele lor. De asemenea, peste 2.000 de animale au rãmas evacuate. În ceea ce priveste casele si acareturile, din estimãrile autoritãtilor, aproximativ 2.400 sînt afectate în diferite stadii, 81 fiind distruse total si 19 în pericol de prãbusire. Circa 150 de hectare de teren sînt afectate. Anexele inundate si avariate sînt, pînã acum, în numãr de aproximativ 224, din care distruse, 70. Numãrul si starea caselor si anexelor afectate se modificã în functie de evolutia situatiei si de retragerea apelor, cînd va fi posibilã evaluarea. De altfel, cele 5 comisii numite prin ordin al prefectului, au fost pe teren în cursul zilei de ieri si vor face acest lucru si în perioada urmãtoare.
ÃŽn timpul viiturii au fost afectate portiuni de drumuri - 100 de metri de drum national, 9 km de drum judetean, 4,5 km drumuri comunale si 7 de drumuri sãtesti. Au suferit avarii 40 de podete. De asemenea, trei societãti comerciale au fost inundate. Fîntînile colmatate au fost în numãr de 24. Au fost vaccinate 1.400 de persoane aflate în zonele afectate, au fost recoltate sase probe de apã pentru verificarea potabilitãtii. „Toatã echipa de interventie este mobilizatã pe teren. Situatia nu este de loc usoarã. S-au format echipe din militari ISU, de la Jandarmerie si forte ale armatei, care intervin la casele care solicitã asistentã. Se distribuie apã potabilã cu cisternele de cãtre ISU si apã mineralã. A început evaluarea pagubelor de cãtre comisiile de specialisti. Vom cere fonduri si materiale de la Guvern pentru a-i ajuta pe cei afectati sã-si refacã locuintele si infrastructura. ÃŽn acelasi timp se vor efectua anchete sociale si de cãtre Directia Muncii, pentru ca sinistratii sã primeascã ajutoare umanitare conform unei hotãrîri de Guvern. Organizãm si distribuirea ajutoarelor care vor veni din toatã tara. Multumesc tuturor celor care s-au mobilizat în aceastã perioadã grea, precum si celor care ne ajutã cu donatii“, a declarat prefectul Toader Mocanu. Au fost, totodatã, stabilite echipe mixte de jandarmi si politisti care vor asigura ordinea publicã în timpul distribuirii ajutoarelor si pentru a atentiona oamenii asupra riscului de a se accidenta dacã se întorc în case aflate în pericol de prãbusire.
„Toate aceste mãsuri dispuse pentru perioada imediat urmãtoare, au început deja sã fie aplicate. Astãzi, 31 iulie, le-am perfectat, pentru cã lucrurile au devenit un pic mai complicate. Distribuirea ajutoarelor se face centralizat pentru ca ele sã fie corect împãrtite si sã ajungã în toate locurile afectate. ÃŽn Neamt actiunea va fi coordonatã de secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu. Din partea Prefecturii este desemnat subprefectul Ioan Ghica, care s-a ocupat de aceastã activitate si pînã acum, de cînd am fãcut prima solicitare la ANRS. Centrul regional de colectare si distributie este la Iasi. De asemenea vom acorda organizat sprijin oamenilor, si mai ales bãtrînilor, sã-si scoatã apa si nãmolul din case. Fac apel la cetãtenii mai putin afectati sã-i ajute, cu fortã de muncã, pe cei mai necãjiti“, a mai declarat prefectul Mocanu.

Articol afisat de 1508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective