Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pictorii pietreni ar putea rãmîne pe drumuri

• blocul D1 de pe Aleea Viforului va fi scos în viitorul apropiat la licitatie • la ultimul etaj al imobilului au ateliere circa 20 de mesteri ai penelului • ei ar putea participa la licitatia pentru spatiile în care-si desfãsoarã activitatea • se zvoneste cã pretul camerei ar fi de 8.000 de euro •

ÃŽn virtutea unei hotãrîri privind diminuarea patrimoniului societãtii Salubritas, spatiile din blocul în care, de ani buni, îsi au atelierele si circa douãzeci de pictori nemteni, membri ai Filialei Neamt a Uniunii Artistilor Plastici, urmeazã a fi vîndute. Cu toate cã la nivelul conducerii filialei încã nu s-a primit nici o hîrtie oficialã, situatia este realã. Se vorbeste cã în aceste conditii, pictorii care au ateliere acolo ar avea drept de preemtiune, cu alte cuvinte ar putea cumpãra respectivele spatii dintr-o posturã privilegiatã. Adicã se va tine cont de oferta lor. Presedintele filialei nemtene a Uniunii Artistilor Plastici, pictorul Stefan Potop, considerã cã si în acest caz li s-ar face o nedreptate, întrucît pretul de 8.000 de euro, care se vehiculeazã, este în neconcordantã cu valoarea acelor spatii, însemnînd circa 1.000 pe metrul pãtrat, în conditiile în care acele cãmãrute nu au nici mãcar apã curentã. „ÃŽn primul rînd, aceste spatii nu meritã fiecare cîte opt mii de euro si apoi, oamenii acestia sînt sãraci, sînt pictori nu afaceristi. Dacã ai un teren, cu zece mii de euro îti faci o cãsutã. Noi, ca asociatie de utilitate publicã am avut dreptul la niste spatii si în acest sens am avut asa numitele contracte de comodat, încheiate individual. Pentru cã oferim servicii culturale. Acum nu mai stiu cum functioneazã legile astea. Am vorbit si la Bucuresti, cu vicepresedintele nostru, Chiuaru, dar dupã cum se stie au probleme si ei. E neplãcut, zic eu, ca pictori precum Dumitru Bezem, Doina Daschievici, Gheorghe Vadana, Petru Petrescu, sã-si ia lucrurile în boccele si sã le ducã acasã. Pînã astãzi (ieri - n.r.) nu am reusit sã vorbim cu directorul Salubritas, domnul Onu. Oricum o sã vedem ce se întîmplã zilele acestea si, împreunã, vom stabili calea care este de urmat“ ne-a declarat Stefan Potop. Directorul Directiei pentru Culturã, Culte si Patrimoniu Cultural National a judetului Neamt, Adrian Alui Gheorghe, ne-a confirmat faptul cã nu este un simplu zvon si cã în perioada urmãtoare urmeazã sã se punã în aplicare. Dar nu cunoaste alte amãnunte.
ÃŽn respectiva hotãrîre se precizeazã: „Se aprobã reducerea capitalului social al S.C. Salubritas S.A. si trecerea în proprietatea publicã de domeniu privat a municipiului Piatra Neamt, a terenului în suprafatã de 551 de metri pãtrati si a constructiei P+4 edificate pe acesta - bloc D1, în suprafatã construitã de 390 mp., cu destinatia «sediu societate», bunuri imobile situate în Aleea Viforului nr.14, avînd o valoare de inventar de 329.450 lei. Se aprobã rapoartele de evaluare întocmite de expertul evaluator S.C. Consexpert S.R.L. pentru bunurile imobile mentionate, cum urmeazã: bloc D1 (regim de înãltime P+4 etaje, în suprafatã desfãsuratã de 1.515,36 mp.) si teren aferent în suprafatã de 551 mp. - 2.982.131 lei fãrã T.V.A.; etaj din blocul D1 (compus din 2 paliere si casa scãrii, cu suprafata de 303,07 mp.) si terenul cotã parte indivizã aferent - 596.049 lei fãrã T.V.A.; palier din blocul D1 (compus din 10 camere, grup social si hol acces, cu suprafata de 151,54 mp.) si teren cotã parte indivizã aferent - 298.026 lei fãrã T.V.A“, se mentioneazã în hotãrîrea de Consiliu Local care a primit girul alesilor pietreni la sfîrsitul lunii trecute. ÃŽn aceste conditii, artistii plastici nemteni vor mai avea punct de lucru pe Aleea Vitforului o lunã, douã, dacã nu vor gãsi fondurile necesare pentru a cumpãra spatiile.

Articol afisat de 1419 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, I. AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 02.08.2008 03:33
Numai spatiul asta nu fusese vandut si parandaratul luat !
De ce nu poate ramane spatiul in patrimoniul primariei ??!!
Il doare cumva pe Pinalti la buzunar ca artistii plastici nemteni sa ramana cu atelierele lor, fara de care nici nu pot exista ?!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective