Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O nouã demitere la Spitalul Roman

• consilierul juridic al Spitalului Roman, Lilia Moise, a fost demisã de managerul unitãtii sanitare Petrut Claudiu Gafar din cauza „incompetentei“ • aceasta va contesta decizia la tribunalul Judetean Neamt, depunînd în acelasi timp plîngere penalã la adresa managerului spitalului •

Consilierul juridic al Spitalului Roman, Lilia Moise, a fost suspendatã din functie începînd cu 1 august, de cãtre conducerea unitãtii sanitare. Managerul Petrut Claudiu Gafar, a înstiintat angajata joi, 31 august, cu o jumãtate de orã înainte de încheierea programului, cã decizia a fost motivatã de o plîngere penalã înaintatã Parchetului Roman. ÃŽn plîngerea formulatã, managerul unitãtii sanitare romascane a mentionat cã reclamã faptele salariatei de nerespectare în repetate rînduri a dispozitiilor legale în ceea ce priveste întocmirea corectã si completã a deciziilor de drept minim de la Spitalul Roman. ÃŽn aceeasi plîngere, managerul unitãtii sanitare a mai subliniat neprezentarea si lipsa de sustinere a dosarelor ce privesc institutia spitaliceascã, sãvîrsite de Lilia Moise, în exercitarea atributiilor de serviciu în perioada septembrie 2007-iulie 2008. „Joi la ora 15.30, seful Biroului Resurse Umane, Marius Bîrsan mi-a înmînat decizia nr. 213 a cãrui numãr de înregistrare i l-am dat de la oficiul juridic. Nu a fost constituit comitetul director, pentru analizarea acestei situatii, de altfel acest comitet nu s-a mai întrunit din luna februarie a acestui an. Am fost datã afarã la modul cã, tîmplarul a venit sã schimbe yala si abia am reusit sã-mi iau lucrurile personale. Am refuzat sã semnez vreun document de predare primire care mi s-a dat tot atunci. Pot sã mã trezesc cu toate documentele dispãrute“, a declarat Lilia Moise. Ea considerã plîngerea penalã pe care managerul Gafar a fãcut-o împotriva sa ca total nefondatã. „Atunci cînd l-a angajat pe avocatul Gheorghe Todiricã spunînd cã are acordul verbal al Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt, managerul a mentionat cã am fost degrevatã de prezentarea la acele procese. ÃŽn nici o hotãrîre judecãtoreascã în procesele intentate de fosta angajatã a Spitalului, Florica Agape nu s-a fãcut nici o mentiune la adresa compartimentului juridic. Practic, managerul Petrut Claudiu Gafar mi-a fãcut plîngere penalã pentru cã i-am respectat cerintele, adicã de a nu mã prezenta la procese, atît timp cît a angajat doi avocati. Voi face contestatie în termen de 30 de zile împotriva deciziei de suspendare. Voi face si plîngere penalã, la adresa domnului Gafar, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice“, a spus Lilia Moise.

Cine are dreptate?

Salariata a precizat cã suspendarea sa a coincis cu un control de la Ministerul Sãnãtãtii anuntat pentru începutul acestei luni. Lilia Moise a precizat cã, unele achizitii de aparaturã s-a fãcut cu bani alocati de CAS Neamt. „ÃŽncã de anul trecut, am primit amenintãri din partea domnului Gafar. Sînt foarte multe de spus, pot proba cu documente. Voi face un memoriu la ministrul sãnãtãtii si voi ajunge chiar la presedintele statului, pentru cã, sînt foarte multe abuzuri care s-au fãcut la Spitalul Roman în mandatul domnului Gafar, pe care le voi dezvãlui la momentul potrivit. Dacã eu am fost suspendatã din functie, pentru o plîngere penalã, oare nu se gîndeste nimeni, cã managerul Petrut Claudiu Gafar are cinci plîngeri penale?“, a mai spus Lilia Moise.
ÃŽn replicã, managerul spitalului romascan a precizat cã a luat aceastã decizie din cauza modului defectuos în care angajata s-a implicat în cadrul compartimentului juridic, pînã la incompetentã. „ÃŽn ce priveste plîngerea penalã pe care doamna Moise mi-a fãcut-o, nu este nici o problemã, mai am încã 17. Sînt un mic colectionar. ÃŽn ce priveste acuzele pe care fostul jurist al spitalului mi le-a adus cu privire la aparatura achizitionatã din banii CAS Neamt, mentionez cã toatã aparatura se încadreazã în linia de buget aprobatã de cãtre ASP Neamt, în baza acestor grile. ÃŽncã de la începutul acestui an, am înstiintat-o pe doamna Lilia Moise cã rãspunde de sectorul juridic, iar de procese, avocatii“, a declarat managerul Spitalului Roman, Petrut Claudiu Gafar.

Articol afisat de 1988 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective