Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

22 de firme de constructii vor sã ridice case sinistratilor

Reprezentantii Prefecturii, ai primãriilor, ai Inspectoratului de Stat în Constructii s-au întîlnit, ieri, la Roman, cu reprezentantii firmelor de constructii pentru a negocia modul în care se vor desfãsura lucrãrile de ridicare a unor locuinte pentru familiile sinistrate. 22 de firme din Neamt au rãspuns la apelul autoritãtilor pentru a construi case sinistratilor, însã multi dintre acestia au ales varianta de a lucra în regie proprie. „Numãrul celor interesati de a rãspunde invitatiei a fost mai mare decît baza de date cu firme de constructii detinutã de noi. Cu acceptul ministrului de la MIRA, Cristian David, am stabilit ca la întîlniri sã fie prezenti si primarii din zonele afectate, deoarece contractele vor fi derulate prin primãrii. Avem pe lista de prioritãti constructia a 631 de locuinte, iar în urma anchetelor sociale desfãsurate în teren existã solicitarea pentru ca în 232 de cazuri, constructia sã se facã în regie proprie“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Rãspunderea pentru modul în care vor fi construite noile locuinte este împãrtitã, însã autoritãtile oferã garantii cã ceea ce se va construi se va construi sub supravegherea strictã a specialistilor. Proiectul pentru noile case este unic. Casele ce vor fi ridicate au verandã de acces, douã camere, un hol, o baie si o bucãtãrie, în total fiind vorba de 60,05 metri pãtrati. Fundatia va fi construitã din beton armat, zidãria din BCA, cu polistiren de cinci centimetri pe exterior, acoperisul va fi în douã ape, cu sarpantã din lemn si învelit în tablã, fiecare casã va avea trapã de acces în pod si douã cosuri de fum. Pentru fiecare casã se va asigura racordul la reteaua de energie electricã, pentru cã în zonele afectate nu existã canalizare. „Materialele pentru constructii vin de la rezerva de stat sau prin achizitie. Executia caselor se va face de firme specializate, sub supravegherea strictã a specialistilor de la Inspectoratul de Stat în Constructii. Societãtile care se angajeazã sã ridice aceste constructii trebuie sã îndeplineascã cerintele, inclusiv numãrul de muncitori necesar pentru ridicarea caselor“, a declarat Andrei Ignat, sef al Inspectoratului de Stat în Constructii Neamt.
ÃŽn urmãtoarea perioadã, autoritãtile locale vor stabili, de comun acord cu sinistratii, locurile unde vor fi ridicate noile constructii. ÃŽn anumite zone, casele afectate intrã în perimetrul inundabil, astfel încît trebuie gãsite alte zone de locuit. „ÃŽn Tãmãseni nu sînt probleme legate de identificarea altor zone pentru a fi strãmutate locuintele. Singurele probleme apar în comuna Doljesti, la Rotunda si Buruienesti. ÃŽn Recea si alte zone, se discutã cu sinistratii, pentru cã nu e posibil ca Guvernul sã cheltuie sume importante, iar situatia sã se repete. Cei mai multi sinistrati sînt de acord cu mutarea locuintelor în alte zone, sigure“, a spus prefectul Mocanu. Reamintim faptul cã din cele 66 locuinte modulare comandate, 26 au ajuns deja în Neamt. Cele mai multe locuinte sînt solicitate la Ion Creangã (23), Tãmãseni (22), Doljesti (15), Gîdinti (5) si Horia (3). De asemenea, în aceste zile, la Doljesti au fost montate 20 de corturi si la Tãmãseni si Ion Creangã alte 20, donatie de la Crucea Rosie. ÃŽn cursul zilei de duminicã, în zonele afectate mai erau asteptate sã ajungã de la Gorj alte 28 de locuinte modulare.

Articol afisat de 1842 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Ploile
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective