Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Donatii de la SRI pentru nemtenii nãpãstuiti de ape

Societatea reactioneazã în continuare în sprijinul nemtenilor pãgubiti de revãrsarea Siretului, dovadã fiind ajutoarele care sosesc zilnic, sub diferite forme. Astfel, în depozitul Detasamentului de Pompieri de la Roman au intrat produse de la Serviciul Român de Informatii UM 0445 Grãdistea - mobilier de lemn (20 de scaune, sase mese, opt noptiere si nouã paturi) si nouã saltele relaxa. Sindicatul Minier Tîrgu Jiu le-a trimis sinistratilor nemteni conserve de carne- 2.640 buc, zahãr - 250 kg, ulei - 255 litri, 6.325 de conserve de peste, 4.500 de cutii cu pateu de ficat, 493 de conserve de legume, 690 de conserve de fasole cu cîrnati, apã mineralã 504 bidoane de plastic la 1,5 litri. Firma Izvorul Muntelui Apã Mineralã Naturalã Bicaz Chei a trimis 420 bidoane la 6 litri de apã platã. Urmeazã sã soseascã o suplimentare de alimente, solicitatã de Prefecturã de la Administratia Nationalã Rezervele Statului, precum si 15 tone de motorinã tot de la aceeati institutie. Nici în depozitul de la Marsat procesul de primire ajutoare nu s-a oprit. Au continuat sã soseascã în depozit, dar si direct în comunele afectate, cantitãti de cereale (grîu - 481 de tone, grîu furajer - 98 de tone, orz - 12 tone) de la Comcereal Constanta, Directia de Agriculturã si Dezvoltare Ruralã (DADR) Arges, DADR Olt, TCE 3 Brazi, Primãria Tibucani, Primãria Rusetu Buzãu, CEC Agria, Agropower Neamt, Rianko, Cambela, Eurostar Grup, Brisegrup. Fãina albã (20 tone) a sosit de la Boromir Prod Buzãu, Primãria Tibucani, DADR Sibiu, DADR Olt. Fãina de porumb (5 tone) a fost trimisã de Primãria Tibucani si DADR Sibiu. Porumbul stiuleti (260 de kg) a fost donat de Primãria Tibucani. Porumbul boabe (740 de kg), precum si ceapa (530 de kg) a fost contributia tot a Primãriei Tibucani. Tãrîta de grîu (douã tone) a reprezentat donatia DADR Olt si a Primãriei Tibucani. Cartofii (sase tone), pîinea (2.900 de bucãti) si 1.000 de litri apã au venit de la DADR Brasov. Conservele de carne (1.000 la numãr) si telemea în vid (1.000 kg) au fost donate de DADR Sibiu. Biscuitii, în cantitate de 17 tone, au fost donati de Dobrogea Grup Constanta, iar covrigeii (7.900 pungi) de Boromir Prod Buzãu.
Au mai fost firme care si-au pãstrat anonimatul si care au donat direct comunelor afectate saltele, pãturi, lenjerie si alimente.
La toate acestea se adaugã donatiile oamenilor care sînt colectate în cortul din fata Prefecturii, dar si de la alte centre de colectare din judet - haine, alimente neperisabile, mobilier, aparatura electrocasnicã. „Generozitatea umanã e mare. Firme, institutii, cetãteni din judet si din afarã sînt solidari cu noi. Astfel de evenimente ne unesc cu sigurantã. Colegi prefecti si subprefecti din alte judete m-au contactat pentru a-si oferi sprijinul. Lor, si tuturor celorlati, am sã le multumesc cu fiecare ocazie pe care o voi avea“, a declarat Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt.

Articol afisat de 1563 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Ploile
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective