Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sahistul Bogdan Sava, premiat la Cupa Brasovului

Trei romascani, împãtimiti ai sportului mintii, au participat între 2 si 10 august la editia inauguralã a Cupei Brasovului la sah, cel mai bun rezultat apartinîndu-i lui Bogdan Sava care s-a clasat al XXIII-lea în clasamentul general final. Sahistul romascan a obtinut 5 puncte din 9 posibile, înregistrînd patru victorii, trei înfrîngeri si douã remize. Cu aceastã linie de clasament Bogdan Sava a fost distins de Asociatia Judeteanã de Sah Brasov si Primãria Brasov, cu premiul al doilea la categoria ELO 2200. Desi a avut de partea cealaltã a tablei de sah adversari mai în vîrstã, Cãlin Gãlãteanu, legitimat la Clubul Politehnica Iasi, a reusit sã facã o figurã frumoasã la Brasov. În clasamentul ELO al sahistilor care au fost prezenti la Cupa Brasov, proaspãtul medaliat cu bronz la Campionatele Europene scolare pe echipe, plasat pe locul 58 în ierarhia internã, a reusit sã termine cu 19 pozitii mai sus turneul, acumulînd 4,5 puncte. Cãlin Gãlãteanu s-ar fi putut clasa mai bine, dar a plãtit tribut inconstantei. Acesta a reusit sã termine neînvins partidele jucate cu adversari mai bine cotati, cum ar fi de exemplu remiza împotriva detinãtorului pozitiei de start numãrul XIX, Nicolae Demeny pentru a pierde apoi meciuri în care pornea cu prima sansã. Mezinul micului lot romascan deplasat la Brasov, Sebastian Nechita, legitimat la CS Tinerii Maestri Bucuresti, a avut din cîte se pare si cel mai anevoios parcurs la întrecerea de la poalele Tîmpei. Sahistul în vîrstã de 10 ani a obtinut doar trei victorii si douã remize în cele nouã partide disputate, ceea ce l-a plasat pe a XXI-a pozitie la acest concurs.
„A fost un concurs care s-a bucurat de o participare destul de numeroasã, de la mari maestri pînã la jucãtori neclasificati, unde din pãcate nu am evoluat pe mãsura propriilor asteptãri. Mã bucur cã am primit premiul doi la categoria ELO 2200 dar cu o concentrare mai mare puteam obtine mai multe puncte. Rezultatul final nu prea mã multumeste, deoarece am pierdut trei partide, prea multe dupã pãrerea mea, iar înfrîngerea din ultima rundã de concurs m-a tras cu zece locuri în jos în ierarhia finalã. Mã bucur în schimb cã m-am ridicat neînvins de la masã în fata unor adversari clasati peste mine, una dintre remize fiind în compania marelui maestru international Boris Itkis, numãrul sase de concurs. Mi-as fi dorit sã întîlnesc mai multi adversari cu «rating» mare, deoarece eventualele succese împotriva lor mi-ar fi adus puncte pretioase în clasamentul ELO“, a declarat Bogdan Sava. Acesta nu va avea nici un moment de respiro deoarece începînd cu data de 10 august si pînã pe 17 sahistul va fi angrenat la turneul Open Predeal. Pentru Cãlin Gãlãteanu si Sebastian Nechita urmãtoarea ocazie pentru a-si mãsura fortele cu sahistii din tarã va fi la Festivalul Mihail Sadoveanu, care va începe pe 18 august, la Iasi.

Articol afisat de 1797 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Ploile
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective