Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UCIGAS ÃŽN SERIE

UCIGAS ÃŽN SERIE

• a mai fost descoperitã o victimã a ucigasului de bãtrîne • se pare cã Nistor a ucis prima datã la începutul lunii iulie 2008 • asta numai în cazul în care nu mai ascunde vreo crimã • Maria Rosnac a fost ucisã dupã acelasi „modus operandi“ • cadavrul acesteia a fost descoperit pe 4 iulie, în propria locuintã, în stare avansatã de putrefactie • miza a fost o pereche de cercei, un inel si verigheta victimei • ucigasul a fost dat de gol de concubina lui • ulterior a recunoscut fapta • acum tînãrul este acuzat de omor deosebit de grav •

Ucigasul de bãtrîne, Ionut Nistor, de 27 de ani, din Piatra Neamt, nu are la activ numai douã victime (din care una a scãpat cu viatã), asa cum se stia pînã acum. Dupã ce tînãrul a fost prins, a mai iesit la ivealã un omor, acesta fiind, se pare, primul din seria infractionalã. Cel putin pînã în acest moment, deoarece este posibil ca sadicul sã mai ascundã si alte secrete. Totul s-a petrecut dupã acelasi „modus operandi“ care l-a consacrat pe Nistor, respectiv femei singure, bãtrîne, care îi mai dãdeau mîncare din cînd în cînd. Cadavrul Mariei Rosnac, de 83 de ani, din Piatra Neamt, a fost descoperit de oamenii legii pe 4 iulie, în propria locuintã. Vecinii au sesizat un miros ciudat si cum stiau cã femeia nu are pe nimeni si locuieste singurã, au anuntat politistii. Corpul victimei era în stare avansatã de putrefactie, pe pardoseala bucãtãriei, drept pentru care eventualele leziuni nu au mai putut fi identificate. Corpul a fost transportat la Medicinã Legalã, iar la acea vreme s-au recoltat probe histopatologice în vederea stabilirii cauzei mortii. Totusi anchetatorii criminalisti au avut în vedere faptul cã locuinta fusese rãvãsitã si nici un lucru nu mai era la locul lui, totul fiind scos de prin dulapuri, în mijlocul camerei.
Ieri, 14 august 2008, avea sã fie gãsit si asasinul, în persoana lui Ionut Nistor. Adevãrul nu a iesit la ivealã de la criminal, ci de la concubina acestuia care, la audieri, a fãcut vagi referiri la acest omor. Imediat anchetatorii au fãcut legãtura, iar interogatoriul a scos la ivealã un nou asasinat. Pus în fata faptului împlinit Nistor nici mãcar nu a încercat sã se apere, ci si-a recunoscut vinovãtia. Le-a povestit politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale si procurorului de caz cum a operat.

Milã fatalã

„Dintre faptele pe care le stim pînã acum acesta ar fi primul omor, iar conform declaratiilor lui Nistor ar fi fost comis în primele zile ale lunii iulie, 1 sau 2. A fost exact acelasi tipar ca în cazul crimei de pe Dacia, în sensul cã victima îl stia si îi dãdea mîncare
. Fatã de celãlat omor, unde victima îi dãdea mîncare, dar nu-l primea în locuintã ci îl lãsa sã mãnînce pe casa scãrii, Maria Rosnac îi dãdea drumul în casã si îl servea la masã în bucãtãrie. A studiat terenul, a vãzut lucrurile de valoare si a atacat-o. A lovit-o în zona capului cu cel mai dur obiect care i-a cãzut la îndemînã, dupã care a strîns-o de gît. A rãvãsit toatã casa si a plecat cu cerceii, inelul si verigheta victimei, pe care le-a amanetat la o casã de amanet din Piatra Neamt. Bunurile au fost deja recuperate“, a declarat Dorin Cautis, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judetean Neamt. De la data crimei si pînã ieri anchetatorii nu au stiut exact împrejurãrile în care a decedat bãtrîna Rosnac, dacã a fost moarte naturalã sau violentã, sau dacã din casã au dispãrut bunuri. Ieri s-a stabilit cã a fost vorba de crimã si cã miza au fost bijuteriile de aur pe care Nistor le-a amanetat pentru cîteva zeci de lei. Avînd în vedere gravitatea faptelor comise de fãptuitor acesta a fost retinut pentru o perioadã de 24 de ore, iar astãzi, 15 august 2008, urmeazã a fi prezentat instantei de la Tribunalul Judetean Neamt cu propunere de arestare preventivã sub acuzatia de omor deosebit de grav. Criminalistii au încercat sã afle dacã a mai comis si alte infractiuni împotriva vietii, dar Nistor nu dã semne cã ar vrea sã se spovedeascã. Nici acum nu recunostea, dacã concubina lui nu l-ar fi dat de gol, dar cu sigurantã era o chestiune de timp pînã ce anchetatorii l-ar fi dovedit.
Ionut Nistor, dispus sã ucidã pentru cîteva zeci de lei, este cel mai sadic si cel mai perseverent ucigas din ultima perioadã de timp, procurorul Cautis afirmînd cã de cînd este criminalist nu a mai întînit un astfel de caz.

Adela Potra, singura supravietuitoare

Bãtrîna de 81 de ani în apartamentul cãreia a si fost prins Ionut Nistor, este singura care a scãpat cu viatã din mîinile criminalului. Pentru aceastã faptã Nistor va fi acuzat de tentativã de omor. Reamintim cã pe 11 august 2008, un apel la 112 i-a trimis pe politisti la apartamentul unei bãtrîne care era agresatã în locuintã. Desi nu aveau semnale foarte clare cã în casã ar putea fi un atacator, oamenii legii au spart usa, au intrat în fortã si i-au salvat viata octogenarei. Criminalul era deasupra Adelei Potra, de 81 de ani si încerca sã o suprime prin strangulare cu mîinile. Bãtrîna a fost salvatã de la o moarte sigurã, iar acesta a fost începutul sfîrsitului pentru Nistor. Datoritã dezordinii pe care o fãcuse în apartament, a modului în care atacase, precum si a mizei de 70 de lei si un colier cu lãntisor, a fost asociat cu crima de pe Dacia, produsã în acelasi fel. Urmele papilare s-au potrivit perfect cu cele lãsate din belsug la crima de pe 31 iulie 2008, cînd o ucisese în bãtaie pe Maria Petrut, de 79 de ani, care locuia pe bulevardul Dacia.
În acest moment sînt cunoscute trei dintre victimele ucigasului. Maria Rosnac a fost prima victimã, fiind ucisã la început de iulie 2008. Pe Maria Petrut a ucis-o de ziua lui, 13 iulie, iar pe bãtrîna Potra a atacat-o pe 11 august. Asta înseamnã cã în mai putin de o lunã si jumãtate Nistor a comis trei infractiuni împotriva vietii, din care douã au fost fapte consumate. Dacã va fi gãsit vinovat el poate primi pînã la 25 de ani de detentie sau chiar închisoare pe viatã.

Articol afisat de 2241 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective