Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sărbătoarea tevarilor, sărbătoarea Romanului

Sărbătoarea tevarilor, sărbătoarea Romanului

• salariatii ArcelorMittal au călcat traditia ultimilor ani, petrecînd în parc, în loc de strand • manifestarea, la care si-a adus aportul si conducerea fabricii, a avut o atmosferă încinsă • de Sfînta Maria în fabrică s-a lucrat la foc redus, iar salariatii au avut parte de prime •

Editia 2008 a Zilei Metalurgistului, sărbătoare traditională a salariatilor celei mai mari întreprinde romascane, ArcelorMittal, a fost marcată în cadru festiv, în ciuda caniculei sute de tevari adunîndu-se în Parcul Municipal, alături de conducerile sindicatelor si a întreprinderii. Astfel, s-a încălcat traditia ultimilor ani, cînd manifestarea a avut loc în strand, dar atmosfera a fost mai mult decît încinsă. Ziua de vineri, 15 august, de Sfînta Maria a fost decretată liberă, de comun acord între patronat si angajati, în fabrică rămînînd să lucreze numai paza, iar atît membrii Sindicatului Liber Petrotub, cît si cei ai Sindicatului Romantub au petrecut împreună, în aer liber, savurînd un mic si o bere în acordul muzicii de voie bună cîntată live de formatiile invitate. Nici în acest an nu au lipsit directorii indieni, fosti sau actuali, Kumar Arun Prasad Singh, Sudhir Yagnik, Rajesh Kumardar si cei români. Managerul general, Petru Simion, aflat în concediu de odihnă, nu a fost de fată, dar a fost suplinit de directorii Puiu Voinea, Gino Bulai si Claudiu Voicu. De asemenea, traditionala manifestare a fost onorată cu prezenta de oficialitătile locale, precum si de alti oaspeti, invitati special de către organizatori.
„Sîntem fericiti că organizăm si această editie a Zilei Metalurgistului, în colaborare cu conducerea fabricii, care ne-a sprijinit considerabil si colegii nostri de la Sindicatul Romantub. Sărbătoarea, atît de dragă nouă, este organizată într-o atmosferă de destindere totală iar lumea a venit în număr mare. Am gîndit un program special de divertisment, cu muzică bună si atmosferă pe măsură, toti sindicalistii beneficiind de un bon valoric de 10 RON, pentru un mic si o bere. De altfel, salariatii fabricii au primit si traditionala primă, de 1,2 milioane de lei vechi, conform Contractului colectiv de muncă. Ne bucură în mod deosebit prezenta conducerii si sperăm să se simtă toată lumea bine“, a declarat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub. Acesta a mai precizat că toti colegii tevari s-au putut simti ca la nuntă, antrenul nelipsind.
De la orele după-amiezii, atmosfera a început să se anime, salariatii ArcelorMittal sosind în grupuri, multi alături de sotii sau copii, pentru a se simti bine alături de colegi. Programul a fost electrizant pentru amatorii muzicii lăutăresti sau populare, prin prezenta a numerosi artisti, mai mult sau mai putin cunoscuti. Ziua de Sfînta Maria a însemnat, de altfel, încheierea unui întreg sir de manifestări, majoritatea sportive, unde au fost angrenati în ultima perioadă tevarii, cum ar fi concursul de fotbal sau cel de pescuit. Astfel, si-au văzut recompensate eforturile amatorii de la Laminorul de 16 toli, cei care au reusit să umple de goluri portile adversarilor. Sărbătoarea s-a prelungit pînă tîrziu, în fumul grătarelor si acordurile muzicii, voia bună instalîndu-se, în limitele civilizate, ca la ea acasă în parc.

Articol afisat de 1523 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective