Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sãrbãtoarea tevarilor, sãrbãtoarea Romanului

Sãrbãtoarea tevarilor, sãrbãtoarea Romanului

• salariatii ArcelorMittal au cãlcat traditia ultimilor ani, petrecînd în parc, în loc de strand • manifestarea, la care si-a adus aportul si conducerea fabricii, a avut o atmosferã încinsã • de Sfînta Maria în fabricã s-a lucrat la foc redus, iar salariatii au avut parte de prime •

Editia 2008 a Zilei Metalurgistului, sãrbãtoare traditionalã a salariatilor celei mai mari întreprinde romascane, ArcelorMittal, a fost marcatã în cadru festiv, în ciuda caniculei sute de tevari adunîndu-se în Parcul Municipal, alãturi de conducerile sindicatelor si a întreprinderii. Astfel, s-a încãlcat traditia ultimilor ani, cînd manifestarea a avut loc în strand, dar atmosfera a fost mai mult decît încinsã. Ziua de vineri, 15 august, de Sfînta Maria a fost decretatã liberã, de comun acord între patronat si angajati, în fabricã rãmînînd sã lucreze numai paza, iar atît membrii Sindicatului Liber Petrotub, cît si cei ai Sindicatului Romantub au petrecut împreunã, în aer liber, savurînd un mic si o bere în acordul muzicii de voie bunã cîntatã live de formatiile invitate. Nici în acest an nu au lipsit directorii indieni, fosti sau actuali, Kumar Arun Prasad Singh, Sudhir Yagnik, Rajesh Kumardar si cei români. Managerul general, Petru Simion, aflat în concediu de odihnã, nu a fost de fatã, dar a fost suplinit de directorii Puiu Voinea, Gino Bulai si Claudiu Voicu. De asemenea, traditionala manifestare a fost onoratã cu prezenta de oficialitãtile locale, precum si de alti oaspeti, invitati special de cãtre organizatori.
„Sîntem fericiti cã organizãm si aceastã editie a Zilei Metalurgistului, în colaborare cu conducerea fabricii, care ne-a sprijinit considerabil si colegii nostri de la Sindicatul Romantub. Sãrbãtoarea, atît de dragã nouã, este organizatã într-o atmosferã de destindere totalã iar lumea a venit în numãr mare. Am gîndit un program special de divertisment, cu muzicã bunã si atmosferã pe mãsurã, toti sindicalistii beneficiind de un bon valoric de 10 RON, pentru un mic si o bere. De altfel, salariatii fabricii au primit si traditionala primã, de 1,2 milioane de lei vechi, conform Contractului colectiv de muncã. Ne bucurã în mod deosebit prezenta conducerii si sperãm sã se simtã toatã lumea bine“, a declarat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub. Acesta a mai precizat cã toti colegii tevari s-au putut simti ca la nuntã, antrenul nelipsind.
De la orele dupã-amiezii, atmosfera a început sã se anime, salariatii ArcelorMittal sosind în grupuri, multi alãturi de sotii sau copii, pentru a se simti bine alãturi de colegi. Programul a fost electrizant pentru amatorii muzicii lãutãresti sau populare, prin prezenta a numerosi artisti, mai mult sau mai putin cunoscuti. Ziua de Sfînta Maria a însemnat, de altfel, încheierea unui întreg sir de manifestãri, majoritatea sportive, unde au fost angrenati în ultima perioadã tevarii, cum ar fi concursul de fotbal sau cel de pescuit. Astfel, si-au vãzut recompensate eforturile amatorii de la Laminorul de 16 toli, cei care au reusit sã umple de goluri portile adversarilor. Sãrbãtoarea s-a prelungit pînã tîrziu, în fumul grãtarelor si acordurile muzicii, voia bunã instalîndu-se, în limitele civilizate, ca la ea acasã în parc.

Articol afisat de 1757 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective