Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directori noi, la vremuri noi

• se pare cã Ioan Pãcalã de la Apa Serv va fi schimbat • gurile rele spun cã pe motiv de coloraturã politicã • sef nou ar putea fi Neculai Stan, fost primar al Romanului • directorul Sorin Brumã, de la Drupo, si-a dat demisia • din motive personale • Constantin Alupului Rus, seful de la Carmen Saeculare, se pensioneazã • activitatea secretarului general Mihaela Ignatovici va fi evaluatã •

Schimbãrile politice produse dupã alegerile de la 1 iunie la nivel judetean atrag schimbãri si în fruntea societãtilor pe care le patroneazã Consiliul Judetean Neamt. Dupã cum a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt, sãptãmîna aceasta va pica directorul Ioan Pãcalã de la Apa Serv, dupã ce la sfîrsitul sãptãmînii trecute i-a fost gãsit înlocuitor Loricãi Mihãilã, de la Troleibuzul. Lucrurile nu sînt, teoretic, deloc simplu de explicat, dat fiind faptul cã ambii directori au stat ani de zile în fruntea celor douã societãti, ambii venind de pe locurile de secunzi si rezistînd vremurilor cînd nu purtau aceleasi culori cu ale sefilor Consiliului Judetean Neamt. „Sãptãmîna aceasta vor urma numiri ale directorilor la Troleibuzul si Compania Judeteanã Apa Serv. Mai sînt discutii care se poartã în adunãrile generale ale actionarilor si în consiliile de administratie privind numele celor care vor fi numiti. Se pare cã director interimar la Drupo, pentru cã acolo existã o demisie, va fi consilierul judetean Leonard Cadãr, membru al Partidului Liberal Democrat. El va detine aceastã functie pînã la organizarea concursului. Pentru cei doi directori de la Apa Serv si Troleibuzul sînt oarece reprosuri care li se fac. Reprezentantii AGA vor o eficientizare a activitãtii“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu. ÃŽn ciuda acestei declaratii, datã luni la prînz, Lorica Mihãilã este deja pe tusã de la finele sãptãmînii trecute, locul sãu fiind luat de cãtre un angajat al Consiliului Judetean Neamt, Constantin Hociung, fost patron al SC Volanul. Cel putin asa ne-a confirmat un angajat al societãtii. Si cum dupã ora 15 se încheie programul la sediul Troleibuzul, nu am reusit sã dãm de directorul unitãtii, oricare ar fi el.
Desi seful CJ a dat ca sigurã schimbarea directorului Apa Serv - pesedistul Ioan Pãcalã, un membru al AGA de la companie a precizat cã nici mãcar nu a fost convocatã o sedintã actionarilor. Cu toate acestea, se vorbeste cã locul directorului Ioan Pãcalã va fi luat de cãtre Neculai Stan, fost viceprimar de Roman în mandatul trecut, membru al Partidului National Liberal. „Abia m-am întors din concediu si nu cunosc data exactã a momentului în care va avea loc numirea mea pe functie. Eu voi prelua conducerea societãtii atunci cînd toate actele de constituire a operatorului regional vor fi analizate. Cel putin pe zona Roman, pe partea de hotãrîri de Consiliu Local, am îndeplinit cerintele. Totul tine acum de partea judeteanã si de întocmirea întregii documentatii“, a declarat Neculai Stan.
Ioan Pãcalã este director general al Apa Serv din 2004, iar director la „Comunale“ imediat dupã Revolutie, cînd utilitãtile publice la nivelul municipiului Piatra Neamt erau asigurate de alte societãti, cu alte denumiri.
ÃŽn urmã cu cîteva zile, la Consiliul Judetean s-a înregistrat demisia semnatã de cãtre Cezar Sorin Brumã, care a renuntat la sefia societãtii Drupo. Sub pretext cã „actul este unilateral“, presedintele CJ nu a comentat gestul inginerului Brumã. Si acestea nu sînt singurele schimbãri prin organigramele institutiilor pe care le controleazã legislativul judetean. Coincidentã sau nu, Constantin Alupului Rus, director al Centrului Carmen Saeculare si-a depus dosarul de pensie, desi se zvoneste cã ar fi existat oarece conflicte între el si reprezentanti ai Consiliului Judetean încã de acum douã luni, în timpul Festivalului Vacante Muzicale. Asa cã se va retrage „în glorie“, nemaiexistînd timp pentru a fi evaluat si, eventual, schimbat. Evaluare va suferi jurista Mihaela Ignatovici, secretar general al Consiliului Judetean, aflatã momentan în concediu. „Asa cum sînt evaluati toti functionarii publici din Consiliul Judetean, va fi evaluatã si doamna Ignatovici“, a declarat Vasile Pruteanu, cel care a anuntat încã de la venirea pe functie cã va reflecta asupra secretarului general al CJ.

Articol afisat de 2472 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ; Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective