Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 23 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alin Bãltãtescu, un campion pentru viitor

Alin Bãltãtescu, legitimat la Clubul Atletic Roman, este unul dintre remarcatii atletismului romascan în sezonul 2008, el cucerind medalia de argint la proba de 400 m garduri din cadrul Campionatului National de juniori II. Este adevãrat cã un loc secund nu se comparã cu un titlu de campion dar proba la care a concurat elevul Terezei Lungu si al Otiliei Dantis a fost una dintre cele mai populate ale concursului, fiind depãsitã ca numãr de participanti doar de probele simple de alergare. Alin Bãltãtescu a fãcut probabil cursa carierei sale de pînã acum, deoarece lupta pentru podium a fost în acest an mai ascutitã ca niciodatã. Romascanul a cochetat pe ultima sutã de metri chiar cu titlul de campion însã a pierdut aurul la ultimul gard. O dovadã a faptului cã a dat totul în acea cursã o reprezintã timpul cu care a obtinut medalia pusã în joc. Alin Bãltãtescu a oprit cronometrele la 55, 56 secunde, la doar o sutime distantã de realizarea baremului cerut pentru Campionatele Mondiale de juniori II.
„Aceastã performantã vine dupã aproximativ trei ani de cãutare a probei ideale pentru el si cred cã 400 m garduri i se potriveste ca o mãnusã. Proba este o una foarte grea pentru cã presupune o îmbinare armonioasã a vitezei, fiind o probã de alergare, cu forta specificã oricãrei probe de garduri. Alin a constientizat cã nu are un talent înnãscut pentru aceastã probã si a compensat printr-o muncã neîntreruptã, nu s-a dat niciodatã înapoi de la efort, iar insistenta sa si-a arãtat roadele în 2008“, a declarat Tereza Lungu. Medalia de la garduri nu este singura din actuala stagiune, deoarece Bãltãtescu si-a adjudecat si un loc trei la Campionatul National de Probe Combinate, desi aceastã disciplinã nu ocupã un loc important în viitorul sportivului, iar în sezonul de salã a avut partea sa de contributie la bronzul cucerit de stafeta de 4x2 tururi a Clubului Atletic Roman. Toate acestea fac ca sezonul actual sã poate fi catalogat drept cel mai fructuos. ÃŽn primii ani sportivul a încercat sã-si gãseascã locul în atletism dar si antrenorul care sã-l punã în valoare. Cea care în sfîrsit i-a acordat o sansã pe termen lung a fost antrenoarea Tereza Lungu, colaborarea dintre cei doi începînd în 2005. „Dupã acel titlu si argintul din 2008 cred cã Alin a ajuns la un nivel suficient de ridicat astfel încît sã mã pot gîndi la o participare la Campionatul Mondial de juniori I, deoarece baremul este destul de apropiat de cel de la juniori II, pe care a fost la un pas sã-l atingã în aceastã varã“, a precizat Tereza Lungu.

Articol afisat de 1331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective