Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Santiere dupã inundatii

Santiere în zonele calamitate la finele lui iulie. În unele dintre ele deja se munceste la temelii, în altele se pregãtesc uneltele de lucru, dar cert este cã repararea pagubelor produse de apele Siretului a intrat în linie dreaptã.
Pentru începerea cît mai rapidã a procesului de reconstructie, în cursul zilei de luni, 25 august, prefectul Toader Mocanu l-a delegat pe subprefectul Ioan Ghica sã organizeze, la Roman, o nouã întîlnire cu firme de constructii disponibile sã construiascã cele peste 600 de case.
La întîlnire au fost prezente opt astfel de firme, sapte dintre ele prezentîndu-si devizele de lucrãri si ofertele de pret la institutia prefectului.
În acelasi scop al urgentãrii procesului de reconstructie, prefectul Toader Mocanu s-a întîlnit în aceeasi zi cu primarul de Doljesti si cu specialisti de la Inspectoratul Judetean în Constructii.
Tot în cursul zilei de luni, 25 august, s-a realizat gruparea locuintelor în vederea reconstruirii în comunele Doljesti si Tãmãseni, care de altfel sînt localitãtile cu cele mai multe case de refãcut.
Astfel, în satul Buruienesti casele de reconstruit - 277 - au fost împãrtite în 12 grupe, numãrul de case din grupã oscilînd de la 11 la 26. În satul Rotunda pentru cele 45 de case de reconstruit s-au stabilit trei grupe, fiecare cu un numãr de case cuprins între 11 si 20.
În satul Tãmãseni 183 de case de reconstruit au fost împãrtite în zece grupe, fiecare grupã avînd un numãr de case cuprins între 17 si 20. Pentru satul Adjudeni gruparea celor 72 de case de reconstruit a fost fãcutã în cinci grupe, numãrul de case din grupã oscilînd între 9 si 16.
Fiecare din aceste grupe vor fi repartizate constructorilor care în acest fel vor avea o eficientã mai mare a activitãtii.
În ceea ce priveste procesul de reconstructie si reparatie, acesta a fost demarat. În comuna Doljesti au fost sãpate deja 22 de fundatii din care douã au fost si turnate. În comuna Gîdinti din cele 11 fundatii sãpate, la douã dintre ele s-a turnat betonul. În localitatea Ion Creangã, o fundatie a fost sãpatã si turnatã, iar la douã case au început lucrãrile de reparatii.
Totodatã prefectul a solicitat primarilor sã stabileascã data limitã de finalizare a activitãtii de reparare si reconstruire case.
„Am solicitat primarilor o implicare mai responsabilã. Am vrut sã-si asume termenele de finalizare cã poate asa se vor grãbi lucrurile. Au fost si primari care au transmis ca termen final 31 decembrie. Nu este posibil asa ceva, oamenii nu pot sta iarna în module. Evident le-am solicitat sã reanalizeze graficul“, a declarat Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt.

Articol afisat de 1474 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective