Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Opt miliarde pentru sinistratii nemteni

• banii reprezintã contravaloarea transportului molozului, manopera pentru noile case si repararea celor afectate partial de ploi • fondurile au fost alocate prin douã hotãrîri de guvern •


777 mii lei reprezintã ajutorul dat de Guvern pe baza a douã hotãrîri, pentru reconstructia sau reparatiile la casele sinistratilor nemteni.
În Monitorul Oficial nr. 617 din 22 august 2008 au fost publicate Hotãrîrile Guvernului nr 864, respectiv 865. Prin Hotãrîrea de Guvern nr. 864 se alocã pentru judetul Neamt, din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevãzut în bugetul de stat pe anul 2008, bugetelor locale ale unitãtilor administrativ teritoriale afectate de inundatii, suma de 6.405 mii lei, pentru 639 de case.
„Fondurile sînt alocate, în conformitate cu prevederile Programului de reparare/reabilitare si reconstructie a locuintelor efectate de calamitãti naturale produse în luna iulie a.c., în vederea finantãrii actiunilor privind reabilitarea, demolarea, reconstructia caselor si transportul materialelor de constructii de la depozitele centrale ale judetului la punctele de lucru“, a declarat Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt.
Prin Hotãrîrea de Guvern nr. 865 se alocã judetului nostru, din Fondul de rezervã bugetarã la dispozitia Guvernului, prevãzut în bugetul de stat pe anul 2008, bugetelor locale ale unitãtilor administrativ teritoriale afectate de inundatii, suma de 1.367 mii lei.
Suma reprezintã ajutoare bãnesti acordate pentru repararea locuintelor afectate de inundatii. Pentru judetul Neamt este vorba de 546 de locuinte, care vor primi fiecare cîte 2,50 mii lei.
Prin alte Hotãrîri de Guvern anterioare - nr. 807, 808, 809 - de la rezervele de stat au fost alocate ajutoare umanitare de urgentã, cu titlu gratuit, constînd în motorinã (valoare 59,5 mii lei), materiale de constructii si reparat case (valoare 100 mii lei); constructii usoare din elemente modulate (49 buc) .
Totodatã, prin suplimentarea bugetului Ministerului Mediului si Dezvoltãrii Durabile, din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, judetului Neamt i-a fost alocatã, prin HG nr. 833, suma de 742 mii lei pentru refacerea breselor din digul Roman - Rãchiteni, a breselor de la Apãrare IC Sagna, precum si pentru amenajare albie rîu Siret si rîu Moldova la Roman. Tot pentru efectuarea acestor lucrãri, prin HG nr. 834, din Fondul pentru mediu, i-au fost alocate judetului nostru 1.115 mii lei.
„Pe lîngã hotãrîrile de guvern anterioare privind materialele de constructii, au apãrut la sfîrsitul sãptãmînii trecute si hotãrîrile cu sumele pentru reparatii la locuintele cu avarii nestructurale dar si pentru lucrãrile de demolare si reconstruire case. Este timpul sã se treacã serios la treabã si banii vor fi decontati“, a declarat Toader Mocanu, prefectul demisionar al judetului Neamt.

Articol afisat de 1360 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective