Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jalbe social democrate la CJ

• primarii PSD „scurtati“ de bugete depun plîngeri prealabile la CJ referitoare la hotãrîrea pe baza cãreia li s-au luat bani din bugetele locale, fondurile fiind directionate cãtre alte unitãti administrativ-teritoriale • presedintele CJ sustine cã ar fi fost frumos sã protesteze si pe vremea cînd ei primeau zeci de miliarde, iar pedelistii nimic •

Primarii membri ai PartiduluI Social Democrat care s-au trezit la rectificarea de buget cã li s-au luat bani din ceea ce li s-a dat la începutul anului sau din ceea ce adunã ei de la plãtitorii la bugetele locale, depun la Consiliul Judetean plîngeri prealabile la hotãrîrea în baza cãreia li s-au subtiat fondurile. Deputatul Ioan Munteanu, seful pesedistilor nemteni, a declarat cã toti primarii care au trecut prin aceastã experientã vor face acest demers, obligatoriu înaintea atacului în contencios-administrativ. „Primarii PSD care s-au trezit cã li s-au luat bani din bugetele locale în urma ultimei rectificãri depun la Consiliul Judetean plîngeri prealabile. Este primul pas pe care trebuie sã îl facã înaintea atacului în contencios-administrativ. Consiliul Judetean, conform legislatiei în vigoare, poate revizui hotãrîrea respectivã sau nu. Nu e obligatoriu sã facã vreo miscare. Aceeasi legislatie prevede cã dacã vrea sã emitã cãtre depunãtorii plîngerilor prealabile vreun rãspuns, poate sã o facã. Dupã 30 de zile de la luarea hotãrîrii în legislativul judetean, primarii o vor ataca în contencios administrativ. Ca sã facã acest lucru, au la dispozitie sase luni. Consilierii judeteni membri PSD atacã direct în contencios, fãrã plîngere prealabilã, ei contestînd hotãrîrea referitoare la asocierea FC Ceahlãul cu Consiliul Judetean si rectificarea de buget“, a declarat Ioan Munteanu.
Sãptãmîna trecutã, pe data de 21 august, 27 de primãrii PSD si 4 PNL s-au trezit cu bugetele locale subtiate, dupã ultima rectificare. Bani pe care alesii locali mizau pentru a face treabã în comunitãti s-au dus în cîteva zeci de minute. S-a invocat nevoia de bani pentru pregãtirea scolilor, pentru întretinerea sau repararea drumurilor comunale, pentru diverse investitii, dar fãrã rost. La împãrtirea din ianuarie a bugetului pe anul în curs s-au dat fonduri pentru demararea proiectelor si a licitatiilor. Acum situatia s-a schimbat, prioritãtile în viziunea conducerii CJ fiind altele. Mai mult, dacã unora cãrora li s-au dat bani, acum li s-au luat înapoi partial, altii, care n-am primit nimic, s-au trezit contribuabili la bugetul judetului. Este cazul comunei Cordun, comunã cãreia nu i s-a dat nimic, dar i s-au luat douã miliarde de lei. La Ghindãoani s-au dat bani pentru grãdinitã si dispensar si sãptãmîna trecutã s-au luat fondurile înapoi. La Hangu, dupã ce s-au alocat bani pentru ridicarea sediului primãriei, s-au retras douã miliarde. La Trifesti s-a dat un miliard care sãptãmîna trecutã s-a retras. La fel la Pipirig, Rãzboieni, Ion Creangã si exemplele pot continua pînã la numãrul 31. La Girov, situatia pare la fel de dramaticã, primarul anuntînd cã în trimestrul patru va trebui sã închidã institutia, pentru cã nu vor fi bani de salarii. De salarii se plînge si primarul de Rãzboieni, Bogdan Tarãlungã, comunã cãreia i s-a luat un miliard.
Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt, a declarat cã atitudinea primarilor care contestã rectificarea bugetarã nu este una de fair-play, dat fiind faptul cã nu au zis nimic atunci cînd situatia le-a convenit. „Este dreptul dumnealor de a face aceste plîngeri prealabile, dar era bine sã fi protestat si atunci cînd primarii PSD primeau zeci de miliarde de lei, iar celor de la PDL nu li se aloca nici un leu“.

Articol afisat de 1449 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective