Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Retetã Strabag: CU CANALIZAREA-N SUS

• pe strada Soarelui, canalizarea e fãcutã la jumãtate de metru deasupra nivelului caselor • „E nefiresc, dar se pot folosi pompe pentru apã care vin urcate pe canalizare“, spune Dragos Chitic • viceprimarul precizeazã cã foarte multe lucrãri ale Strabag sînt de proastã calitate

Pe strada Soarelui din Piatra Neamt poate fi întîlnit un fenomen mai rar din sfera celor specifice retelelor tehnico-edilitare: canalizarea curge la deal. Sau, cel putin, asa ar trebui, potrivit lucrãrii executate de firma Strabag. Cînd s-au pus pe realizat canalizarea menajerã, cei de la Strabag au uitat sã ia în calcul gravitatia si s-au gîndit cã totul o poate lua în sus, inclusiv dejectiile. „Pe strada Soarelui s-a fãcut canalizare, dar nu va fi functionabilã niciodatã pentru cã nivelul caselor este cam cu jumãtate de metru mai jos decît cît s-a proiectat la carosabil. Se mai corecteazã si cînd va începe etapa finalã de asfaltare a strãzii? Pentru cã ne inundã casele“, spune Maria Hurjui. Femeia nu e singurã, mai sînt si alti pietreni care suferã din acelasi motiv.
„Aceastã problemã ne aduce din pãcate tot la Strabag si cred cã firma asta si-a fãcut cea mai mare publicitate. Negativã“, rãspunde viceprimarul Dragos Chitic. Acesta spune cã sînt foarte multe probleme cu lucrãrile fãcute de Strabag. ÃŽn Gara Veche mai toate au fost prost gîndite. Iar dacã au fost bine gîndite, au fost prost executate. Si în cartierul respectiv canalizarea e mai sus decît cota zero a terenurilor si caselor. „E ceva nefiresc. Bineînteles cã existã solutii tehnice si pentru lucru acesta. Se folosesc niste pompe pentru apã care vin urcate pe reteaua de canalizare. Firesc ca reteaua de canalizare sã curgã prin cãdere liberã, fãrã a mai interveni cu o sursã suplimentarã de putere, cu consum de energie pentru a realiza acest lucru“, mai spune viceprimarul, adãugînd cã se va interesa strict de situatia strãzii Soarelui pentru a vedea exact despre ce e vorba.

Alte locuri, alte necazuri

ÃŽn spatele Orionului, de exemplu, pe strada Dãrmãnesti la fostul bloc B18, s-a fãcut trotuar pavelat. Si parcare. Cînd plouã, se strînge apa. Ca sã îi dea drumul, oamenii au sãpat la trotuar, iar acum toatã apa intrã sub bloc. Dragos Chitic a promis cã va trimite o echipã la fata locului, ca sã vadã ce se poate face pentru a evita situatii neplãcute. „Se poate realiza o canalizare pluvialã, se pot realiza niste rigole pe marginea parcãrii sau o pantã corespunzãtoare a parcãrii care sã permitã scurgerea apelor“, spune vicele Chitic, precizînd cã tocmai de asta nu se trece la asfaltare imediat dupã încheierea altor lucrãri: pentru a permite realizarea canalizãrii si a pluvialei. Pe Valea Viei, alt exemplu semnalat de pietreni, canalizarea a fost fãcutã. Tot de Strabag. Dar strãzile aratã ca în cele mai negre vise. Dimitrie Cantemir ce a mai fost pavatã în ‘74, în timp ce strãzile Izvor, Amurgului si Ion Roatã se înnãmolesc la prima ploaie si coboarã în strada principalã, în Dragos Vodã. „Se va ajunge în toate zonele. Fac precizarea cã nu putem acoperi tot orasul. Nu într-un timp foarte scurt. Se lucreazã zilnic si acordãm prioritate problemelor adevãrate ale cetãtenilor si problemelor reale pe care le semnaleazã. Asfaltarea de strãzi cuprinde mai multe etape, o însiruire logicã de lucrãri care trebuie fãcute. ÃŽn primul rînd trebuie fãcutã canalizare, pentru a nu fi nevoit sã mai spargi o datã strada si pentru a asigura aceastã scurgere de ape pluviale, mai ales cã acolo e o zonã foarte apropiatã de munte si se produc scurgeri de pe versanti. Trebuie gînditã de la cap la coadã. As spune cã ultima etapã e asfaltarea efectivã. Acele lucrãri executate de firma Strabag si nefinalizate se pot observa peste tot si ne creeazã foarte multe probleme. Ele au fost preluate de firma Apa Serv care are obligatia sã facã canalizarea strãzilor din Piatra Neamt. Se desfãsoarã procedurile unei noi licitatii pentru angajarea unei firme noi care sã continue proiectul ISPA“, a mai spus Dragos Chitic.

Articol afisat de 2069 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective