Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PÃRINTI SI COPII, ÎMPREUNÃ ÎN MOARTE

PÃRINTI SI COPII, ÎMPREUNÃ ÎN MOARTE

• cei cinci membri ai familiei Serediuc, pãrintii si trei copii de trei si cinci ani, ucisi într-un accident rutier, au fost înmormîntati în satul Plãiesu, comuna Timisesti • pe ultimul drum i-au condus sute de oameni • „cinci vieti distruse într-o secundã din cauza unuia care mergea cu vitezã“, a concluzionat, cu vocea gîtuitã de durere, bunicul celor trei copilasi care au plecat la cele sfinte odatã cu pãrintii lor •

Cumplita tragedie abãtutã asupra familiei Iorgu Pîslaru, din Plãiesu-Timisesti, care a trebuit sã conducã, ieri, cinci suflete la groapã, a îndoliat întreaga suflare din zonã. Într-un groaznic accident de masinã, produs la sfîrsitul sãptãmînii trecute, la Buzãu, au pierit, într-o fractiune de secundã, Gabriela, fiica familiei Pîslaru, alãturi de sotul sãu, Nicolae Serediuc, si cei trei copii ai lor, Mãdãlina, de 5 ani, si gemenii Iustin si Vlad, de 3 ani. Locuiserã la Suceava, dar, pentru cã mama lui Nicolae era singurã, s-a decis ca cei cinci sã fie înhumati în satul de bastinã al Gabrielei. Sicriele celor cinci, acoperite de flori si coroane, au fost depuse, luni, în biserica din Plãiesu, unul lîngã celãlalt, pãrinti lîngã copii, nedespãrtiti nici dupã moarte. Durerea pierderii celor dragi a sfîsiat inimile tuturor celor apropiati. Bunicii nu puteau sã se mai desprindã de la cãpãtîiul cosciugelor unde se aflau cei care le luminaserã bãtrînetile, plecati mult prea devreme dintre vii. Bunica îsi striga nepotii, dar acestia refuzau sã-i mai rãspundã.
Tragedia a unit toatã suflarea în jurul familiei îndoliate. Biserica era plinã, ieri, de lume, la fel si curtea. Îmbrãcati în haine cernite, rude, vecini sau simpli consãteni, au tinut sã-si ia rãmas bun de la cei decedati si sã-i conducã pe ultimul drum. De acum înainte, membrii familiei Serediuc îsi vor dormi somnul de veci în aceeasi groapã, în cimitirul din sat.
Nimãnui nu-i venea sã creadã cã s-a putut întîmpla asa o tragedie. Mai auziserã de un om, doi, morti într-un accident. Dar sã fie secerate cinci vieti în aceesi secundã fatalã, nu mai pomenise nimeni si, cînd vorbeau despre asta, sãtenii îsi fãceau cruce. Iar faptul cã printre morti se gãseau si trei copii, impresiona pînã la lacrimi pe oricine.
Familia Pîslaru este una de vazã în Timisesti, sînt oameni gospodari, care au crescut si educat bine trei copii, douã fete si un bãiat. Gabriela era profesoarã de religie la un liceu din Suceava, iar sotul sãu inginer. Profesia îl chemase la o lucrare, la Bucuresti. Dorind sã fie împreunã, tînãra femeie si-a luat copiii si a plecat la el, petrecînd împreunã mai multe zile. Acum doreau sã se întoarcã acasã, potrivit spuselor lui Iorgu Pîslaru, care a acceptat sã ne vorbeascã despre crunta tragedie care l-a lãsat fãrã fiicã, ginere si nepoti.
„Eu mã oprisem vineri din treburile de pe lîngã casã pentru cã am vrut sã vãd ce spun la televizor despre vreme. Si cînd a început jurnalul, s-au oprit stirile si s-a anuntat un accident mortal petrecut pe E85, cu cinci morti si un rãnit grav. Am rãmas cu gîndul la asta. Fata îi dãduse telefon nevestei mele, înainte de a pleca din Bucuresti, spunîndu-i cã-si face bagajul. Apoi a sunat sã-i spunã cã au iesit din Bucuresti, cã merg cam greu, cã e soseaua aglomeratã. Aveau de gînd sã treacã întîi pe la noi, sã ne lase fetita, si ei sã-si continue drumul spre Suceava. Am calculat si m-am gîndit cã masina ar fi trebui sã facã cinci ore, cinci ore jumãtate. A trecut timpul. Am început sã o sunãm pe fatã, n-a rãspuns. Mi-am zis cã s-au dus la Suceava. Am sunat si acolo, a rãspuns cuscra si mi-a zis cã Nicu nu a ajuns. Dacã am vãzut cã ei nu rãspund la telefon, mi-am zis cã nu e în regulã ceva. Am sunat la 112 si am reusit sã aflãm numãrul de telefon al Politiei Buzãu. Am cerut relatii acolo si cineva ne-a spus cã-i gãsim pe toti cinci la morga Spitalului din Buzãu… Asta este nenorocirea…“, a mai spus, cu glasul sugrumat de durere, bãtrînul. „Cinci vieti distruse într-o secundã din cauza unuia care mergea cu vitezã. Masina fãcutã bucãti în cîmp, ei toti morti. Ginerele lucra la un santier la Suceava. Conducerea firmei a luat o lucrare la Bucuresti si el a trebuit sã meargã acolo. Ea s-a dus la Bucuresti dupã bãrbatul sãu, cu tot cu copii si au stat acolo vara asta. Acum el îsi luase concediu si veneau spre casã, fiindcã fata mea era profesoarã de religie la un liceu din Suceava si trebuia sã înceapã scoala. Si uite ce nenorocire. ÃŽn fiecare zi se tot întîmplã accidente mortale. Cu astea, nu mai e nevoie de rãzboi în tarã. Si parlamentarii fac legi tot în favoarea celor care comit astfel de accidente. Soferul vinovat de accident e fecior de bani gata. El s-a ales cu picioarele rupte, iar cineva din politie spunea cã, dacã se gãseste vinovat, ia de la 2 la 7 ani de închisoare. Si el a bãgat cinci oameni în pãmînt. E dreptate asta?“, a mai spus bãtrînul, cu ochii înlãcrimati.
Preotul paroh, Ioan Antistescu, afirmã cã nu s-a mai confruntat niciodatã cu o tragedie de asemenea proportii, si împãrtãseste durerea familiei Pîslaru, cunoscînd-o îndeaproape. Nici pentru un preot nu e usor sã vadã atîtea sicrie laolaltã, mai ales cînd adãpostesc si corpurile neînsufletite ale unor copii de cîtiva anisori. „Sicriele au fost depuse în bisericã, pentru cã din ea fac parte si ei, si cei vii si cei adormiti. Seara i-am privegheat, am fãcut dimineatã Sfînta Liturghie, si i-am ascuns în inima pãmînului, sãracii de ei, sã rãsarã de acolo cînd va veni Domnul a doua oarã, sã ne judece pe toti. Cei din familia Pîslaru sînt foarte buni gospodari, i-au crescut pe toti copiii foarte bine. Am cunoscut-o foarte bine pe cea care a decedat, fiindcã am predat la teologie, unde a urmat facultatea, apoi i-am botezat si fata. Defunctul ei sot era inginer, terminase facultatea în urmã cu vreo sapte-opt ani, la Iasi. Fata era de o bunã cuviintã iesitã din comun. A fost greu sã-i aducã acasã, pentru cã sîmbãtã si duminicã nu a lucrat nici morga, nici spitalul, nici primãria, abia luni au reusit cei din familie sã termine formalitãtile“, a mai spus pãrintele Antistescu.
Accidentul care a curmat cele cinci vieti s-a produs pe 29 august, la ora 18.40. În localitatea buzoianã Glodeanu-Sãrat, pe E 85, un Seat condus de Alexandru Rãzvan Bãnutoiu a intrat pe contrasens si a lovit în plin masina în care se aflau membrii familiei Serediuc, omorîndu-i pe loc. Soferul de 27 de ani, responsabil de producerea tragediei, a ajuns si el în spital cu rãni destul de grave.

Articol afisat de 4254 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective