Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
BÃSESCU SI „SOSIA“ DIN SATELE INUNDATE

BÃSESCU SI „SOSIA“ DIN SATELE INUNDATE

• presedintele României a vizitat din nou satele afectate de inundatii • acesta a avut ocazia sã-l întîlneascã pe „Bãsescu“ de la Rotunda • oamenii s-au plîns cã materialele vin încet si cã manopera costã mai mult decît dã statul • presedintele a exemplificat cum îsi ridicã el o locuintã • acesta i-a mustrat pe unii „pseudo-sinistrati“ • „puneti si voi mîna la treabã“, a fost îndemnul sefului statului • Traian Bãsescu a promis cã va reveni în zonã •

Presedintele Traian Bãsescu a poposit ieri, 3 septembrie, la Roman, „luînd la pas“ localitãtile limitrofe, încercate greu de inundatii. Oficialul, însotit de prefectul demisionar de Neamt, Toader Mocanu, presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu si seful IPJ, alãturi de alte personalitãti, a vrut în primul rînd sã „ia pulsul“ satelor unde s-a revãrsat Siretul, în prag de toamnã si plinã campanie de reconstructie a locuintelor. Presedintele a avut parte inclusiv de momente hilare, cum a fost cel de la Rotunda, comuna Doljesti, unde a fost solicitat sã se fotografieze alãturi de „sosia“ sa, un localnic poreclit de cunoscuti „Bãsescu“. Elicopterul prezidential a aterizat în jurul orei 11.15, lîngã Complexul „Lebãda“, coloana oficialã îndreptîndu-se, mai întîi, cãtre Tãmãseni. Traian Bãsescu a oprit în centrul localitãtii, unde a fost întîmpinat de primarul Ironim Andrici si zeci de sinistrati, cu multe probleme care le stãteau pe suflet. Presedintele a fost informat în legãturã cu stadiul lucrãrilor de reconstructie a caselor si s-a arãtat contrariat si el de suma micã alocatã pentru manopera, doar 100 milioane de lei vechi. Traian Bãsescu a intrat în curtea Mariei Budãu, care abia primise materiale de constructii pentru ridicarea unei noi locuinte, de 60 metri pãtrati, sfãtuindu-i pe toti cei de fatã cã trebuie sã „punã mîna la treabã“ alãturi de eforturile autoritãtilor. „ÃŽn loc de case din chirpici veti avea din BCA, ceea ce este foarte bine. Materialele vor sosi cu sigurantã, în timp util“, a precizat Traian Bãsescu. Acesta a ascultat pãsurile tãmãsenenilor care au dorit sã-i vorbeascã, pentru fiecare problemã ridicatã, fie cã era legatã de proiect, de costuri sau perioada de constructie, cerînd implicarea autoritãtilor locale si judetene. Acesta a exemplificat chiar cît l-a costat pe el sã-si ridice o locuintã de 60 de metri pãtrati. „M-au ajuns materialele, odatã, 21.750 de lei, iar apoi încã 5.000 de lei si ceva, inclusiv instalatiile si sobele“, le-a povestit oficialul sinistratilor. Acestia i-au replicat cã manopera în zonã este scumpã, ajungînd aproape cît costul materialelor. Presedintele tãrii si-a respectat, cu prilejul acestei vizite, o promisiune mai veche, mergînd acasã la Maria Chihalãu, mamã a opt copii, cu care se întîlnise la prima deplasare în zonã, cazul impresionîndu-l. Casa femeii a rãmas ca prin minune în picioare, necesitînd consolidare. „ÃŽmi cresc singurã copiii de acum sase ani, cînd bãrbatul meu s-a spînzurat. Doamne, ce surprizã mi-a fãcut presedintele venind aici! ÃŽi urez sãnãtate si îi multumesc pentru cã nu ne-a uitat“, a spus, emotionatã la culme, femeia.
Idea principalã a discutiilor dintre oficiali si oameni a fost aceea cã toatã lumea trebuie sã se grãbeascã pentru ridicarea locuintelor.

„Surprize, surprize“, cu... sosia

Dupã Tãmãseni a venit rîndul localitãtii Rotunda, comuna Doljesti, sã-l gãzduiascã timp de cîteva zeci de minute pe seful statului. Traian Bãsescu a observat întîi depozitul de materiale de constructie pentru sinistrati, de la intrarea din sat, dupã care a mers în locul unde au cãzut cele mai multe case. ÃŽn prezenta primarului Gheorghe Cojocariu, acesta a intrat în ograda lui Mihai Bãlan, unde a mai poposit si la ultima vizitã, pentru a vedea starea de spirit a sinistratilor si progresul fãcut. Presedintele a avut parte si de surprize, una dintre acestea venind din partea unei femei care, cu toate cã a rãmas cu vila în picioare, se plîngea cã nu a primit nimic. Traian Bãsescu l-a apostrofat si pe un alt localnic, „tinîndu-l minte“ de la deplasarea anterioarã, cã avea curtea plinã de cartofi si voia cartofi de la ajutoare. Poate cea mai mare surprizã a venit din partea lui Petru Lupu, pe care consãtenii îl dezmiardã „Bãsescu“. Cam de aceeasi staturã cu presedintele, dar cu o chelie mai „modestã“ si pleoapele nu chiar la fel de oblice, bãrbatul a tinut mortis sã se fotografieze cu „idolul sãu“. „Sînt ani de zile de cînd lumea îmi spune Bãsescu. Nu am putut rata ocazia sã mã «trag în pozã» cu seful statului. Este un om destoinic, pe care-l admir“, a spus Petru Lupu. Cînd presedintele a auzit cu cine stã de vorbã s-a amuzat, replicîndu-i sãteanului: „Ai o singurã problemã, aceea cã nu esti presedinte“, a spus Traian Bãsescu. Si aici, acesta a ascultat pãsurile sinistratilor, promitîndu-le cã va reveni pentru a urmãri progresul reconstructiei. Oficialii locali si judeteni au afirmat cã, în ciuda unor mici disfunctionalitãti, demersurile pentru reconstructia satelor se deruleazã în limite acceptabile, sperîndu-se cã locuintele sinistratilor vor fi gata pînã în iarnã.

Articol afisat de 2816 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de diana la data 04.09.2008 16:41
Romaia in care traim!!!!!!!!!!!!!!
"Presedintele a avut parte si de surprize, una dintre acestea venind din partea unei femei care, cu toate cã a rãmas cu vila în picioare, se plîngea cã nu a primit nimic."
ce spunea acea doamna si ce ati inteles.ea nu cerea nimic incerca sa spuna ca primarul spusese ca vor primi materiale de constructii doar cei carora li se/sa darama/t casa insa nu se respecta aceasta si totul merge pe SPC(Spaga,Pile,Cunostinte)o consateanca desi nu a avut pic de apa si nu a fost afectata isi va construi alta casa.sincer totul este o bataie de joc.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective