Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rezervor de apã pentru Spitalul Tîrgu Neamt

Problema rezervorului de apã necesar Spitalului Orãsenesc din Tîrgu Neamt este pe cale sã se rezolve, pe cheltuiala primãriei. Consilierii tîrgnemteni au aprobat studiul de fezabilitate pentru aceastã investitie, valoarea totalã a lucrãrilor fiind de 934.570 lei (fãrã TVA). Primarul Decebal Arnãutu a pledat pentru un aviz favorabil din partea legislativului, mentionînd cã „acest obiectiv de investitii este strict necesar pentru deservirea activitãtii în bune conditii a Spitalului Orãsenesc. Trebuia realizat de mai multi ani si a fost solicitat în nenumãrate rînduri de conducerea unitãtii“. Rezervorul care ar urma sã fie procurat si montat în incinta spitalului va avea o capacitate de 300 de metri cubi. Prin caietul de sarcini impus la ofertare s-a solicitat proiectarea unui sistem de stocare a apei potabile într-un rezervor, ce va intra în functiune cînd se întrerupe furnizarea alimentãrii cu apã a spitalului de la reteaua orasului. Studiul include si redimensionarea bransamentului si a cãminului existent, conducta de aductiune, reteaua de alimentare cu apã în incintã si instalatiile hidraulice aferente rezervorului, distributia apei urmînd a se face prin pompare. ÃŽn raportul de specialitate anexat la proiect se precizeazã cã fiecare tip de instalatii va fi procurat si executat de firme de specialitate, asigurîndu-se service-ul acestora, în discutie intrînd numai echipamente omologate. Cel mai scump este rezervorul, care ajunge la 437.820 lei. Pentru aductiune sînt necesari alti 48.470 lei, pentru reteaua de apã din incintã - 81.200 lei, iar pentru redimensionare bransament si cãmin apometru se vor cheltui 6.960 lei. Suma de 49.620 lei va mai fi necesarã pentru utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj. Datoritã acestei investitii ar urma sã se creeze si trei noi locuri de muncã, se aratã în anexa proiectului.
Rezerva de apã a spitalului este importantã si în vederea acreditãrii spitalului. Initial au fost luate în calcul douã variante de asigurare a rezervei de apã pentru trei zile. Una presupunea construirea unor rezervoare în care sã fie adunatã apã din reteaua orasului, iar o altã solutie viza forarea unui put de mare adîncime. A doua optiune era consideratã mai bunã de cãtre conducerea spitalului. „Ar fi solutia idealã, dar este si foarte scumpã pentru cã impune niste cheltuieli de proiectare si forare deoarece este posibil sã nu gãsim apã. Investitia s-ar amortiza, deoarece am putea folosi apa aceea pentru nevoile noastre, de exemplu pentru spãlãtorie. N-am mai consuma din reteaua publicã si am scuti niste cheltuieli. Asteptãm sã vedem ce solutie va fi aleasã. Primãria va demara procedurile pentru proiectare, apoi va gãsi solutia potrivitã. E greu sã mergem noi, singuri, pe una din variante. Este nevoie de un proiectant, o firmã care sã ne spunã cum este mai bine sã facem“, declarase cu ceva timp în urmã medicul Mihaela Antohi, managerul Spitalului Orãsenesc din Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 1940 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective