Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pregãtiri de iarnã

• viceprimarul Dragos Chitic a inspectat lucrãrile la telegondolã si pîrtia de schi • „cred cã în aceastã iarnã orice turist va petrece cu plãcere cîteva zile la Piatra Neamt“, declarã viceprimarul •

Iarna va fi de bun augur pentru statutul de oras turistic montan la care tinde Piatra Neamt. Oficialii zic cã investitia în telegondolã si infrastructura turisticã de pe Cozla va aduce multã faimã municipiului si multã distractie locuitorilor. Viceprimarul Dragos Chitic a fost ieri în vizitã sã vadã în ce stadiu sînt lucrãrile la statiile telegondolei si sus, pe deal, la pîrtie si calea de acces. Se declarã multumit de ce a vãzut.
„Noi am stabilit un plan mai complex, un fel de circuit al telegondolei, sã-i spunem asa. Acest circuit începe încã de jos, cu locurile de parcare care trebuie amenajate în zona gãrii, pentru a veni în sprijinul clientilor care doresc sã-si lase masinile parcate. Apoi, este statia de plecare, la care se lucreazã si cred cã spatiile comerciale vor fi finalizate în luna noiembrie si vor putea fi deschise publicului. Apoi, este statia de sosire, pe deal, unde se lucreazã la complexul comercial. Credem cã în primãvara anului viitor va fi si aceasta gata. Dupã care este pîrtia de schi. S-a adus pãmînt, s-a turnat, se amenajeazã canalele de scurgere, se taseazã si se pune un soi de iarbã recomandat de specialisti, astfel încît sã se consolideze si solul, iar pîrtia sã poatã fi folositã la iarnã“, spune Dragos Chitic.
Potrivit acestuia, lucrãrile sînt în grafic, nu existã întîrzieri. Mai toate obiectivele vor fi atinse în primãvara lui 2009. Inclusiv spatiul comercial, care e mult asteptat de clientii fideli ai telegondolei. Multi pietreni au cerut ca sus sã fie asteptati de lucruri mai interesante decît niste vînzãtori de mici, sucuri si bere. Dragos Chitic spune cã aceste contracte cu agentii economici care vînd acum sus sînt provizorii, pe termen limitat, pînã cînd va fi gata clãdirea de la sosire.
„Acestia sînt acolo acum pentru ca oamenii sã aibã de unde lua un suc, o apã mineralã, o bere sau un mic cînd ajung sus. Vor fi acolo pînã va fi gata constructia finalã, care include mai multe restaurante, terase si multe altele. Investitia va fi atractivã pentru toti, sîntem convinsi“, zice viceprimarul. ÃŽn acelasi timp, pîrtia de schi va fi atractia maximã, considerã el. Au venit tunurile de zãpadã artificialã, care sã dea o mînã de ajutor schiorilor cînd zãpada naturalã nu va fi de partea lor. E drept, ele produc zãpadã numai dacã temperaturile sînt sub 4°C, dar tot sînt de folos într-o iarnã friguroasã dar sãracã. Tot pînã vine iarna vor fi gata zidul de sprijin de la baza pîrtiei de schi, dar si drumul de acces.
„Eu zic cã în aceastã iarnã pîrtia va fi functionalã. Cred cã în aceastã iarnã orice turist va petrece cu plãcere cîteva zile la Piatra Neamt si va fi multumit de cele cîteva ceasuri petrecute pe pîrtia de schi“, a mai spus Dragos Chitic.

Articol afisat de 2042 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de t_tina la data 06.09.2008 19:49
bravo
sunt planuri marete,sper ca va iesi ceva frumos pana la urma,
ceea ce nu imi place, sus pe platou la telegondol;,prea multa mizerie la chioscurile unde se vand :mici,sucuri,....,mai multa igiena nu strica ,iar comerciantii sunt cam bronzati,nu ca as fi rasista ,dar strica imaginea si creeaza indigestie....
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective