Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Stefan, întîmpinat cu beznã în oras

• primarul s-a întors vineri din concediu si a gãsit Precista în întuneric • „Am vorbit cu cei de la E-On, a fost o avarie“, zice Gheorghe Stefan • edilul se întoarce azi la primãrie ca sã se apuce de proiecte mari: telecabina si liftul înclinat pe Pietricica

Primarul de Piatra Neamt a fost întîmpinat cu beznã la intrarea în oras dinspre Bicaz. ÃŽntors din cele cîteva sãptãmîni de concediu pe care si le-a petrecut pe alte meleaguri, Gheorghe Stefan a avut surpriza sã constate vineri seara cã întreaga zonã Sarata- Precista e cufundatã în întuneric. Edilul a povestit cã era cu familia si cu prietenii, în douã masini, iar cînd a intrat în Piatra Neamt se astepta sã vadã luminile binecunoscute. Cã doar s-a investit atît în iluminatul public din Piatra Neamt. „Stiti cã înainte, nu vreau sã critic pe nimeni, dar ardea un bec da si unul nu. Eu, cînd am venit la primãrie, am zis sã ardã toate becurile, sã fie un oras iluminat, asa cum este în toate tãrile civilizate. Asa e normal si asa si trebuie, pentru ca oamenii sã circule în sigurantã. Vineri noaptea nu era luminã. Am fost apoi în strand, ca sã luãm o gurã de aer proaspãt, de-al nostru. Nici acolo nu era luminã. Am sunat la cei de la E-On si seful lor a fost foarte serviabil si mi-a spus cã au avut o avarie pe Precista“, a povestit Gheorghe Stefan.
Primarul se întoarce azi la treabã. Spune cã nu va avea nevoie de acomodare întrucît s-a acomodat cu problemele urbei încã de la intrarea în oras. Gheorghe Stefan are însã cîteva prioritãti stabilite. Una ar fi mall-ul primãriei, pe care vrea musai sã-l vadã gata. ÃŽncã se mai lucreazã la el, dar sînt sperante cã va fi finalizat luna viitoare. Apoi, ar fi proiectele mari: telecabina între Cozla si Pietricica si liftul înclinat pe Pietricica. „Eu am spus deja cã în acest mandat vreau sã mai fac telecabina de pe Cozla pe Pietricica. Aceasta va începe probabil în primãvarã. Acum ne-a venit si actul de proprietate pentru Pietricica si putem demara proiectul. Pietricica era la Romsilva. ÃŽn actele dupã ‘90, nu stiu ce si cum s-a fãcut, dar Pietricica era trecutã la Romsilva si asta ne-a împiedicat sã ne apucãm de treabã pînã acum. Trebuia sã luãm autorizatii, sã avem actul de proprietate. ÃŽnsã în actele din ‘34 era a noastrã. Am avut un proces si am cîstigat în instantã. Acum Pietricica este a Primãriei Piatra Neamt. Avem actul de proprietate si o sã-i dãm drumul, sã facem si telecabina si liftul înclinat pe Pietricica. Sînt investitii majore care vor duce la o dezvoltare economicã foarte bunã a municipiului Piatra Neamt“, a spus Gheorghe Stefan.
Din aceeasi serie a proiectelor care vor duce la dezvoltarea economicã a orasului, primarul a nominalizat cele douã firme care îsi vor deschide în lunile ce urmeazã puncte la Piatra Neamt. Unul ar fi McDonald’s, al cãrui resturant va fi gata probabil la începutul anului viitor. Primarul spune cã a fost o promisiune greu de îndeplinit, dar se bucurã cã a reusit într-un final. „Mã bucur pentru cã, vã spun sincer, mã întîlneam cu pãrinti cu copii de 4 -5 ani pe stradã si mã întrebau «nenea primaru’ cînd aduceti McDonald’s la Piatra Neamt?». Acum,mã bucur de douã ori: o datã pentru cã a venit McDonald’s-ul si a doua oarã pentru cã au venit ei si ne-au cãutat. Pentru cã au fãcut un studiu de piatã si au vãzut cã Piatra Neamt e în dezvoltare economicã, e în crestere si atunci pot face aici o afacere profitabilã“, a mai spus Gheorghe Stefan. Un alt exemplu ar fi Praktiker, care deja lucreazã la magazinul din strada Fermelor.

Articol afisat de 2487 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective