Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Poartã de fotbal înãltatã cu sapa

Poartã de fotbal înãltatã cu sapa

• Ceahlãul a pierdut cu 0-1 meciul de la Delta Tulcea, gazdele marcînd în minutul 86 prin N’Kongue • meciul a început cu aproape 30 de minute mai tîrziu, pentru cã înãltimea portilor nu a fost regulamentarã, iar gazdele au trebuit sã sape santuri la nivelul liniilor de poartã pentru a remedia problema • Ceahlãul a pãrãsit podiumul •

Ceahlãul a suferit prima înfrîngere în a Ligii a II-a, Seria I, în etapa cu numãrul 4, la Delta Tulcea. Meciul s-a terminat 1-0 pentru dobrogeni, prin golul marcat de N’Kongue (‘86) si se poate spune cã scorul nu reflectã chiar realitatea din teren. Ceahlãului i-au lipsit o serie de jucãtori, în toate cele trei compartimente si asta s-a vãzut. Floricel, Cebotaru si Doicaru sînt numele absentilor, lipsa lor aducînd si lipsa plusului de experientã arãtat în meciurile anterioare. Elevii lui Florin Marin nu au mai avut o posesie bunã a balonului, iar tulcenii au profitat.
Meciul de la Tulcea a început cu 30 de minute mai tîrziu. Pe transmisiunea TV s-a vãzut cã înainte de începerea partidei, arbitrii, observatorul si reprezentantii celor douã cluburi au mãsurat înãltimea portilor si dacã cele patru careuri sînt trasate la distantele cerute de regulament. Dupã prima mãsurãtoare a reiesit faptul cã portile erau prea mici. Gazdele, oameni gospodari de altfel, au pus imediat mîna la treabã, adicã pe sape, hîrlete si lopeti, si au sãpat un sant pe linia portii pentru ca bara transversalã sã nu fie mai aproape de pãmînt decît permite litera legii: 2,44 metri. Oare ce ar fi fãcut dacã distanta dintre barele laterale era mai micã decît 7,52 metri?
„Dacã aveau nevoie de sãpat un metru pentru a face înãltimea regulamentarã ce se întîmpla? Se juca meciul? Dupã pãrerea mea meciul nu trebuia sã se dispute, deoarece regulamentul cere ca portile sã fie înãltate nu sã se sape sant în dreptul liniei de poartã pentru ca sã fie respectat regulamentul. Am fãcut sesizarea asupra nerespectãrii regulamentului, dar am fãcut si contestatie, mîine (n.r. - astãzi) vom plãti taxa si sper sã cîstigãm meciul cu 3-0“, a declarat Viorel Mãstãcãneanu.
Jocul a început într-o notã de echilibru, cu formatia oaspete solidã în propia jumãtate si primul sfert a trecut fãrã faze de notat. ÃŽn minutul 16, Gafita a fost lansat pe contraatac si, talonat de un adversar, a ajuns în careul tulcean. Nefiind sustinut, a ales varianta sutului din unghi, în fortã, bine plasat, dar fãrã succes. Delta Tulcea a pus apoi stãpînire pe mijlocul terenului. Din aceastã dominare teritorialã au iesit cîteva cornere si suturi de la distantã, dar prima mare sansã a gazdelor a venit la sutul lui Horovei (‘28), respins greu de Savu. Douã minute mai tîrziu, Nanu l-a tintit pe Savu din 3 metri, dupã o pãtrundere a lui Pantelie pe lîngã Rotaru, dar repriza întîi s-a încheiat cu o mare sansã pentru Vinicius, brazilianul trimitînd pe lîngã o minge centratã de Achim (‘45). Vinicius (‘61) si Gafita (‘63) nu au reusit sã marcheze de la distantã, dupã ce un fundas tulcean nu a nimerit cadrul portii la un corner, pentru ca Vitelaru sã devieze fericit o minge centratã de pe stînga care putea ajunge la un tulcean bine demarcat în careul lui Savu. Ultimul sfert de orã a aprtinut gazdelor. N’Kongue, prin vivacitatea sa, a adus pericolul în tremiea Ceahlãul. Mai întîi a centrat în fortã, dar fãrã destinatie exactã, iar cîteva secunde mai tîrziu a sutat imprecis din 17 metri. Nu a mai ratat tinta în minutul 86, cînd a înscris din patru metri, fazã la care Rotaru si-a arãtat limitele.

Articol afisat de 1901 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective