Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Presedintele CJ se stropseste la seful Politiei

• Vasile Pruteanu a declarat cã Aurelian Vasea Soric nu si-a fãcut datoria, pentru cã nu l-a informat despre incidentele petrecute recent în judet, în care au fost implicati politisti • IPJ Neamt: „Comunicarea cu CJ este foarte bunã“ • aceasta se realizeazã prin Autoritatea Teritorialã de Ordine Publicã, care dupã alegerile locale încã nu a fost constituitã! •

Presedintele Vasile Pruteanu se declarã nemultumit de atitudinea sefului Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, care nu i-a prezentat un raport despre ultimele incidente petrecute de curînd în judet, în care protagonisti au fost politistii. Concret, Vasile Prutenau se referã la tragedia petrecutã în comuna Poienari, acolo unde un om a murit dupã ce a fost bãtut cu bestialitate de cãtre doi politisti si la Hangu, locul în care un politist care se afla sub influenta bãuturilor alcoolice a accidentat un cetãtean de origine germanã.
„ÃŽn cea mai mare mãsurã, politistii nemteni desfãsoarã o activitate corespunzãtoare în functie de cerintele sefilor si ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Dar cîteva incidente petrecute de curînd în judet au umbrit activitatea Politiei. Am fost sesizat de cãtre unii primari, inclusiv de cãtre cel de la Poienari, care dacã nu intervenea se mai producea o nenorocire, despre atitudinea unor sefi de post. Cred cã este necesar sã fiu informat cu principalele evenimente care au loc, de cãtre reprezentantii Politiei Neamt. Este vorba despre prevederile Legii Politiei, în baza cãreia trebui sã informeze trimestrial sau de cîte ori este nevoie autoritãtile judetene despre fenomene si cum au fost îndeplinite sarcinile pe plan local. Cînd eram prefect le-am cerut politistilor sã îi informeze pe primari despre ceea ce se întîmplã în comune. E o chestiune de bun simt ca sãptãmînal politistii sã le comunice primarilor ce se întîmplã. Din pãcate, lipsa de comunicare dintre politisti si autoritãtile publice locale au dus la producerea de fapte care conduc la aparitia de tragedii. Ca presedinte al Consiliului Judetean astept de vreo douã luni si jumãtate sã mi se deschidã usa la acea institutie. Mã gîndesc cã, totusi, poate va avea timp seful Politiei Neamt, sã mã informeze cu ce s-a întîmplat la Poienari si Hangu“, a declarat presedintele Vasile Pruteanu.

Unele mizerii, ascunse sub pres?

Supãrarea sefului CJ nu se opreste doar la nerelatarea celor douã incidente, ci si la atitudinea superiorilor politistilor nemteni, adicã mai marii din Bucuresti. „Nu cred cã e lipsit de importantã ca si mai marii Politiei din Bucuresti sã treacã pe la Consiliul Judetean si pe la Prefecturã, atunci cînd vin în Neamt. Dacã generalii sînt dusi direct la Politie, atunci lucrurile sînt foarte bune. De asta zic cã ar fi bine sã mai treacã si pe la noi. Este vorba despre o mentalitate care trebuie schimbatã. Pînã la urmã si noi si ei sîntem plãtiti din bani publici. Astept ziua cînd conducerea Politiei va trece si pe la Consiliul Judetean. Nu am nimic ca MIRA sã verifice ceea ce se întîmplã în judet, dar cred cã si aici trebuie transmise informatii“.
Dupã ce l-a criticat pe comisarul sef Aurelian Vasea Soric, presedintele Vasile Pruteanu i-a luat la zor pe politistii de la Politia Ruralã. El sustine cã acestia au o atitudine superioarã fatã de tot ce este în comunã si cã nu fac decît sã se plimbe cu masinile pe care le au în dotare, mergînd cu vitezã peste limita legii. „Mã întreb, de cîte ori au avut politistii rurali întîlniri cu cetãtenii? Cum se apropie ei de cetãteni? Au masini cu care circulã si au uitat sã mai meargã pe jos. De multe ori circulã cu vitezã peste limita legalã, pentru cã pe ei nu îi trage nimeni pe dreapta. Sã meargã si ei pe jos, sã vadã ce se mai întîmplã, ce necazuri au oamenii...“, a mai spus seful Consiliului Judetean Neamt.

Seful Politiei dixit: comunicarea cu CJ este foarte bunã

Dacã presedintele Consiliului Judetean Neamt vede o groazã de probleme în activitatea Politiei Neamt, nu la fel stau lucrurile atunci cînd îi întrebi pe cei din conducerea IJP-ului. Într-un comunicat remis cotidianului
„Monitorul“, aflãm cã între cele douã institutii existã o colaborare de invidiat. „Comunicarea dintre Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt si Consiliul Judetean Neamt este foarte bunã, în acest sens institutia noastrã întocmeste si transmite zilnic informãri cu privire la situatia operativã înregistratã.
ÃŽn permanentã, sefii de subunitãti (politii municipale, orãsenesti si posturi comunale) au întîlniri active cu primarii si reprezentantii autoritãtilor locale, participînd, atunci cînd situatia impune, si la sedintele de consilii locale. Comunicarea dintre institutia politiei si autoritãtile locale este în atentia factorilor de conducere, ea trebuind sã fie una reciprocã. Comunicarea dintre IPJ Neamt si Consiliul Judetean se realizeazã în principal prin Autoritatea Teritorialã de Ordine Publicã - care dupã alegerile locale încã nu a fost constituitã. Cu sigurantã dupã constituirea acesteia, colaborarea dintre cele douã institutii va fi mult mai strînsã si în termeni mult mai realisti. Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt si Presedintele Consiliului Judetean au avut o întîlnire în care s-a stabilit modalitatea de colaborare pînã la constituirea ATOP dar si dupã aceasta. Chestiunile prezentate vis-a-vis de activitatea Politiei nemtene au fost considerate de cãtre cei doi „mici neîntelegeri”, se aratã în comunicatul Biroului de presã al Politiei Neamt.

Articol afisat de 2366 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ, Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanadarc la data 09.09.2008 11:03
Presedintele CJ este noul prim secretar?
Citindu-i interventiile lui Pruti am impresia ca m-am intors in timp,cand primul secretar ii chema pe toti la ordine,avea grija sa nu creasca iarba pe marginea santurilor,sa se raporteze o anumita productie la hectar,primul procuror sa-i dea raportul cu privire la anchete,iar presedintele tribunalului sa-i ceara voie cu privire la solutiile judecatorilor,inspectoratul scolar sa raporteze promovabilitate de peste 100%,medicii sa informeze cu privire la nr. de gravide...si cosmarul ar putea continua...Sa speram ca acest cosmar nu va deveni din nou realitate,in ciuda eforturilor celor ca Pruti si gasca lui!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective