Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trolee pînã la Roznov?

• investitia este posibilã doar cu sprijinul Consiliului Judetean • un kilometru de linie si un troleibuz costã jumãtate de milion de euro •

Prelungirea liniilor de troleibuz s-ar putea face pînã în orasul Roznov. Autoritãtile judetene nemtene nu exclud acest lucru, conditii tehnice existã, iar noua conducere a SC Troleibuzul SA este de acord cu aceastã investitie. „Ne gîndim la prelungirea traseelor pentru troleibuze pînã în orasul Roznov, dar nu putem spune cã acest lucru se va întîmpla pînã la Crãciun sau pînã la un termen anume. Au venit multi oameni la mine în audientã si mi-au semnalat acest lucru, cu care sînt de acord. Cred cã schimbarea conducerii societãtii Troleibuzul va duce la mãrirea eficientiei si calitãtii pe toate palierele de activitate în cadrul acestei unitãti. M-am consultat cu reprezentantiI Adunãrii Generale a Actionarilor si cu cei ai Consiliului de Administratie, cu directorul Constantin Hociung, care a mai lucrat în acest domeniu si cred cã e o idee bunã. Acum se lucreazã la o analizã financiar-contabilã a societãtii, sã vedem cum stau lucrurile“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt.
La sase luni, pe intervalul 1 ianuarie - 31 iunie 2008, SC Troleibuzul a iesit cu profit. Rãmîne de vãzut dacã aceeasi situatie se întîlneste si în cazul perioadei anterioare acesteia.
Directorul Constantin Hociung a precizat cã printre planurile societãtii Troleibuzul apare ideea de prelungire a traseelor pînã la Roznov si în sprijinul acestei initiative este si o statie de redresare existentã la Sãvinesti. „Existã gîndirea de prelungire a liniilor troleibuzelor, dar fãrã ajutorul Consiliului Judetean Neamt, care sã ne sustinã financiar, nu este posibil acest lucru. Un troleibuz costã 300.000 de euro, iar un autobuz, cu aceeasi capacitate, ne costã 100.000 de euro. Un kilometru de linie costã si el foarte mult, iar noi nu avem acesti bani. La un calcul sumar, un kilometru de linie si un troleu ajung la jumãtate de milion de euro“, a declarat Constantin Hociung.
Analizînd preturile masinilor si ale liniilor electrice, cele mai mari sanse pentru realizarea investitiei o reprezintã atragerea de fonduri europene. Aceastã atributie este a societãtii Urbtrans, înfiintatã prin asocierea mai multor consilii locale din zona Piatra Neamt cu Consiliul Judetean. „Urbtrans este firma care poate achizitiona fonduri europene. ÃŽn politica transporturilor în comun aceastã societate se preocupã de realizarea de investitii - masini si linii electrice pentru troleibuze“, a declarat Gheorghe Vasiloiu, reprezentant al Adunãrii Generale a Actionarilor la SC Troleibuzul SA.

Articol afisat de 1870 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective