Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Taxiurile ard buzunarele romascanilor

O pensionarã din Buzãu s-a adresat redactiei Monitorului de Roman pentru a reclama lipsa maxi-taxiurilor din Roman si tarifele mari practicate de firmele de transport în regim taxi. Femeia declarã cã a plãtit 12 lei pentru o cursã dus întors cu taxiul de la garã pînã în centru, în timp ce acasã, la Buzãu, merge cu maxi-taxi sau autobuzul, cu doar un leu cãlãtoria. „Din garã pînã unde vrei sã mergi avînd bagaje esti obligat sã iei taxiul, care te jupoaie la pret. Astã toamnã mi s-a cerut din garã pînã în centru 5 lei dus si 5 lei la înapoiere. Anul acesta am fost iar în Roman si din garã pînã în centru mi s-a cerut 6 lei dus si aceeasi sumã la întoarcere. La pensia mea si a altor pensionari nu prea ne convine sã dãm 12 lei sã-mi vãd rudele si prietenii. ÃŽn Buzãu, de unde sînt, de la garã maxi taxi din sfert în sfert de orã în orice parte a orasului, cu taxa de un leu, oricît de multe statii mergi. Sînteti singurul oras din tarã care lasã taximetristii sã jupoaie lumea“, se aratã în scrisoarea pensionarei.
Reprezentantii Primãriei Roman, cei care autorizeazã transportul public de persoane în municipiu, au declarat cã tarifele pentru transportul în regim taxi sînt aprobate de consilierii locali. ÃŽn plus, la aceastã orã, procedura pentru atribuirea de trasee unor firme de maxi taxi este deschisã, însã interesul este scãzut. ÃŽn aceste conditii, firmele de taxi din Roman au voie sã circule cu un tarif ce nu poate fi mai mic de 1,5 lei si nu poate depãsi 3 lei, însã pretul si-l stabileste fiecare în aceste limite. „ÃŽn acest moment, din cele zece trasee pentru maxi taxi, sînt licitate de douã firme doar trei trasee. Pretul biletului este de un leu, însã traseele actuale nu acoperã întreg orasul. Pentru celelalte sapte trasee nelicitate, procedura este deschisã si asteptãm investitori interesati“, au declarat reprezentantii Primãriei Roman. ÃŽn ceea ce priveste firmele de transport în regim taxi, în Roman vor circula legal, cît de curînd, 250 de masini, cele mai multe dintre acestea avînd un tarif, pe lîngã pornire, între 1,6 si 2 lei pe kilometru.

Articol afisat de 1739 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective