Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Drumul Tîrgu Neamt - Piatra Neamt, fãrã fonduri

Lucrãrile începute cu mare spor pe DN 15 Tîrgu Neamt - Piatra Neamt s-au oprit înainte de a ajunge la jumãtate. Si asta pentru cã s-au terminat fondurile. O sutã de miliarde de lei vechi au ajuns de asfaltat pentru 40% din cei 35 de kilometri cîti numãrã acest traseu. Pauza s-a luat încã de la finele lunii iulie, dar drumarii încã mai sperã cã li se vor mai da niste bani, cu care sã mai asfalteze cîtiva kilometri în acest an. Desigur, dacã vremea cãlduroasã va mai fi de partea lor, dat fiind faptul cã e aproape jumãtatea lui septembrie si toamna ar putea sã se facã simtitã de-a binelea. „Pentru aceastã lucrare s-au alocat pînã acum o sutã de miliarde de lei vechi. Am executat atît cît ne-au permis fondurile. Vom vedea dacã ni se va mai da ceva la rectificarea de buget pentru cã premierul Cãlin Popescu Tãriceanu a spus cã se acordã o importantã deosebitã întretinerii drumurilor. Am realizat mai putin de jumãtate din lucrarea pe care am început-o de la Tîrgu Neamt cãtre Piatra Neamt. Ne-am oprit pe Sesul Crãcãoanilor. Dacã am primi alti bani, teoretic am mai putea lucra pînã la finele lui septembrie, chiar începutul lui octombrie. Depinde de conditiile meteorologice“, a declarat Emilian Darie, inginer sef în cadrul Sectiei Drumuri Nationale Piatra Neamt.
Conform proiectului, lucrarea pe acest drum national ar trebui finalizatã în trei ani. Dacã se alocã fondurile necesare, drumarii nemteni sustin cã s-ar da gata în numai doi. Apoi s-ar trasa marcajele rutiere. Toate acestea depind de directionãrile de fonduri pe care le face Ministerul Transporturilor cãtre Regionala Drumuri Nationale Iasi si mai departe cãtre sectia din Piatra Neamt.
La începutul verii acestui an, prefectul demisionar Toader Mocanu anunta cã în judet se va realiza una dintre cele mai importante lucrãri - modernizarea DN 15. La sfîrsitul verii, tot el constata cã lucrãrile s-au terminat destul de brusc, pentru cã s-a golit contul în care fuseserã banii alocati. Probabil dacã mai erau o sutã de miliarde de lei vechi, de la finele lui iulie si pînã în prezent, se lucra cam pe cît e realizat deja. Mai rãmînea de-o aruncãturã de bãt si treaba era gata. Drumarii sperã într-o rectificare apropiatã si în vreme caldã, care sã le permitã sã mai toarne asfalt.

Articol afisat de 1687 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective