Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Furtisaguri cu crucile mortilor

Furtisaguri cu crucile mortilor

• firma Marmoserv a încasat bani de la bãtrîni ca avans pentru cruci de marmurã, dupã care a dispãrut înainte de a se achita de comenzi • Protectia Consumatorilor a amendat-o în lipsã si îndeamnã oamenii la prudentã •

Unii nu se tem nici de sfîrsitul lumii, nici de judecata divinã. Pe acest principiu au actionat cei de la firma Marmoserv din Piatra Neamt, specializatã în executarea lucrãrilor funerare din cimitirele din Piatra Neamt. De mai bine de un an de zile, societatea pãcãleste bãtrîni, luîndu-le banii, promitîndu-le cruci de marmurã si uitînd sã se achite de comenzi. Teapa cu crucile mortilor a iesit la ivealã dupã ce mai multi dintre cei înselati s-au plîns la Protectia Consumatorilor. Inspectorii oficiului judetean au încercat sã dea de angajatii sau administratorul firmei, dar tentativele lor au esuat cu brio. Cercetãrile au scos însã la ivealã o practicã, nu întîmplãri izolate. Nicoleta Nica, purtãtorul de cuvînt al OJPC Neamt, precizeazã cã de la sfîrsitul lunii iunie pînã în prezent au venit cinci bãtrîni sã reclame firma Marmoserv. Cel mai recent caz a fost sesizat marti, 9 septembrie. „Au venit la noi cinci consumatori, persoane în vîrstã, care au semnat contracte de prestãri servicii cu firma în cauzã pentru efectuarea unor lucrãri funerare. Oamenii au plãtit diverse sume de bani ca avans pentru lucrare. Fiecare a dat cît a putut. Unii au dat 150 de lei dintr-o lucrare care costa în total 297 de lei, altii au dat 4.000 de lei dintr-o lucrare de 7.400 de lei. Suma totalã încasatã ca avans pentru cele cinci contracte se ridicã la 10.000 de lei“, a declarat Nicoleta Nica.
Practica Marmoserv dateazã de cel putin un an. Primele contracte reclamate sînt datate în iulie si septembrie 2007, în timp ce restul poartã date din mai si septembrie 2008. Potrivit documentelor, lucrarea trebuia finalizatã în 30 de zile de la contractare. Oamenii si-au asteptat în zadar crucile, plãcile sau cavourile comandate. Unii din ei au încercat sã dea de reprezentantul firmei, dar nu s-au bucurat de succes. Sediul societãtii e pe strada Stefan cel Mare, în apropierea cimitirului Borzoghean, dar de cîte ori s-au dus oamenii n-au gãsit pe nimeni. Si nici la telefon n-a rãspuns nimeni. Tocmai asta i-a fãcut pe oameni sã se ducã la Protectia Consumatorilor.
„Noi am avut douã actiuni de control pentru a solutiona patru din reclamatiile înregistrate. De fiecare datã societatea Marmoserv SRL nu a dat curs invitatiei echipei de inspectori, nu a primit documentele de control încheiate si, implicit, nu a respectat mãsurile dispuse. Noi i-am dat de ales: fie reface lucrãrile, fie restituie contravaloarea lor încasatã. Pentru nerespectare, au fost aplicate douã amenzi în valoare de 6.000 de lei“, mai spune purtãtorul de cuvînt al OJPC Neamt. Numai cã nici asta nu i-a speriat pe cei cu crucile. Pentru cã abaterile persistã, cei de la Protectia Consumatorilor au de gînd sã închidã firma pentru 6 luni, potrivit legii. ÃŽn paralel însã atrag atentia oamenilor sã nu se mai lase pãcãliti: „Am supus atentiei consumatorilor activitatea desfãsuratã de Marmoserv SRL Piatra Neamt pentru a veni în întîmpinarea lor, în vederea evitãrii aparitiei unor situatii similare“.

Articol afisat de 2111 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective