Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria stinge lumina

• terenurile de sport nu vor mai fi luminate dupã ora 22 • gardurile celor de lîngã scoli vor fi înãltate unde e cazul, ca sã nu mai sufere masinile parcate alãturi

La cererea oamenilor care nu pot sã doarmã cu nocturna bãgatã în ochi, municipalitatea stinge becurile pe terenurile de sport amenajate în cartiere. Totusi, ca sã nu-i supere pe cei care vor sã vadã pe unde merg cînd trec pe lîngã o astfel de arenã, oficialii vor sã instituie program special de iluminat terenurile de sport. Ideea i-a venit viceprimarului Dragos Chitic, dupã ce cîtiva locatari din Dãrmãnesti, de pe str. Constantin Mãtase, au cerut oprirea luminii de pe terenul de sport din spatele blocului 14. Mãcar de la o anumitã orã, dacã nu se poate chiar toatã seara.
„A fost de altfel si decizia mea, de a stinge luminile de pe terenuri dupã ora 22. A fost o solutie de mijloc, la care am ajuns dupã mai multe solicitãri de «sã se lumineze terenul de sport toatã noaptea» si de genul «sã se stingã luminile noaptea». Am ales sã oprim iluminatul dupã ora 22, cînd este firesc ca oamenii care stau în blocurile din jurul acestor terenuri de sport sã se odihneascã. Se lucreazã la acest proiect. Cãutãm solutii pentru automatizarea corespunzãtoare în sensul acesta si în cel mai scurt timp posibil se va interveni si se va monta sistemul în zona tuturor terenurilor de sport din oras. Lumina se va opri automat la ora 22“, a declarat viceprimarul Dragos Chitic.
În paralel, anumite terenuri de sport, în special cele din curtile unor scoli, vor primi garduri mai mari. Sau le vor fi înãltate cele existente. Tot ca urmare a mai multor reclamatii. Spre exemplu, terenul fostei scoli nr. 26, din Mãrãtei, de lîngã piata cartierului. Mai multi locatari din zonã au cerut în repetate rînduri primãriei si Inspectoratului Scolar sã ia mãsuri cu gardul pentru cã e prea scund si în fiecare zi oamenii se trezesc cu mingi în geamuri ori pe masinile parcate regulamentar alãturi.
„Este o problemã gravã, dar care se poate rezolva rapid. Promit cã vom încerca sã o rezolvãm în cel mai scurt timp. Am mai avut astfel de semnale si în alte locuri si am intervenit. A fost un singur caz în care nu s-a putut înãlta gardul pentru cã terenul de fotbal al scolii respective era foarte apropiat de geamurile unui bloc din apropiere si atunci am considerat cã înãltimea de 4 metri este de ajuns pentru zona respectivã. Din cîte îmi amintesc eu, aici se poate face treaba respectivã si cred cã o vom rezolva în scurt timp“, a mai spus Dragos Chitic.

Articol afisat de 1831 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 11.09.2008 05:16
avaiiiiiiii
Ce viata grea !!!!! Cred ca a fost greu sa ia o astfel de decizie... in mod normal, dupa atata efort cerebral, un concediu ar fi bine-meritat!!!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective