Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

13 echipe nemtene în campionatele de handbal pentru juniori

• 6 echipe sînt la LPS Piatra Neamt, 6 la LPS Roman si una la CSS Tîrgu Neamt • „Maximum de echipe prezente în întrecerile nationale de juniori au fost 14 în urmã cu cîtiva ani“, a declarat Mircea Fleseriu, inspector în cadrul DSJ Neamt •

13 echipe de handbal vor reprezenta judetul Neamt în campionatele nationale rezervate juniorilor, feminin si masculin. LPS Piatra Neamt va avea sase echipe în întreceri, acelasi numãr de formatii va avea în competitii si LPS Roman, în timp ce CSS Tîrgu Neamt va avea echipã numai la categoria juniori III feminin. „Este o situatie care ridicã judetul la un nivel destul de înalt fatã de alte judete din tarã, pentru cã sîntem cu mult peste cele din Moldova. Acum avem 13 echipe, ceea ce denotã preocupare la nivelul antrenorilor ce se ocupã de aceastã categorie, dar maximum de echipe prezente în întrecerile nationale de juniori au fost 14 în urmã cu cîtiva ani, cînd la Tîrgu Neamt erau douã grupe. Dar trebuie spus cã aproape tot timpul cea mai micã sumã a formatiilor nemtene în competitiile juvenile handbalistice a fost de 10“, a declarat Mircea Fleseriu, inspector în cadrul Directiei pentru Sport a Judetului Neamt.
Cea mai mare reprezentare este la nivelul juniori III feminin, unde CSS Tîrgu Neamt, LPS Roman si LPS Piatra Neamt se vor duela, în aceeasi serie, pentru calificarea de pe douã locuri la turneul semifinal. Alãturi de cele trei grupãri nemtene au mai fost repartizate în Seria B echipele LPS Focsani si CSS Bacãu. La juniori III masculin, LPS Piatra Neamt si LPS Roman se bat cu CSS Bacãu, LPS Vaslui, LPS Botosani, Sc. Gen. Nr. 3 Adjud, LPS Iasi si LPS Suceava pentru primele douã pozitii în clasament care duc la semifinale. La juniori II masculin, LPS Piatra Neamt si LPS Roman fac parte din serii diferite. Pietrenii au fost repartizati în grupã cu LPS Botosani, LPS Suceava, LPS Iasi si LPS Vaslui, iar romascanii vor avea de întîlnit adversare ca CS Moinesti, CSS Bacãu, LPS Focsani si Sc. Gen. Nr. 3 Adjud. Junioarele II de la Piatra Neamt si Roman sînt candidate la semifinale însã lupta va fi grea în compania colegelor de serie: LPS „Nadia Comãneci“ Onesti, LPS Iasi, LPS Suceava si LPS Vaslui. „Sînt multe turnee de organizat în judetul Neamt si sper ca fiecare dintre echipele de la categoriile de juniori II si III sã ajungã în semifinale. Se stie însã cã le va fi greu si cã prezenta în faza superioarã nu se va decide decît abia în partea a doua a grupelor preliminare“, a comentat Mircea Fleseriu.
Din sezonul 2008-2009, la categoria juniori I se va aplica sistemul cu arbitraj neutru. Acest lucru a fost întîmpinat cu satisfactie de multi dintre profesorii care au echipe în competitie, mai ales cã este o întrecere în care se joacã în sistem tur - retur, între cele douã pãrti de campionat fiind programate si douã turnee de salã. Fetele de la LPS Roman si LPS Piatra Neamt vor avea de trecut de LPS Suceava, LPS Botosani si LPS Iasi pentru a ocupa singurele douã locuri ce duc la semifinale. Aceasta pentru cã bãietii de la Piatra Neamt si Roman îsi vor disputa trei locuri printre semifinaliste, într-o serie însã mult mai numeroasã care mai cuprinde formatiile CSS Bacãu, LPS Suceava, LPS Iasi, LPS Vaslui, Sc. Gen. Nr. 3 Adjud, LPS Botosani.
Competitiile la toate cele trei categorii de vîrstã vor începe cel mai devreme pe 13 septembrie.

Articol afisat de 1702 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective