Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pîrîti caii la primãrie

• viceprimarul Dragos Chitic îi îndeamnã pe pietreni sã anunte imediat cînd vãd animale lãsate aiurea prin oras • „ Eu îmi doresc foarte mult sã confisc cîtiva cai care pasc pe spatiul verde si vã spun cã dupã aceea fenomenul va dispãrea“, spune acesta •

Caii tind sã devinã o problemã mãcar pe mãsura celei cu cîinii vagabonzi din Piatra Neamt. Municipalitatea se confruntã cu foarte multe sesizãri privind cai pusi sã pascã pe spatiile verzi sau, pur si simplu, lãsati sã zburde în voia cea bunã pe unde le vine. Nu mai departe de sãptãmîna trecutã trei exemplare destul de bine întretinute s-au avîntat pe bulevardul Decebal, parcurgînd în trap sãltat zona dintre Petrodava si Ozana. ÃŽnsã nu e caz singular. Cai au fost vãzuti aiurea si prin Dãrmãnesti. Iar o situatie mai specialã a fost semnalatã de o locatarã din blocurile de pe Aleea Tiparului: „Locuiesc în cartierul ãsta bãtut de soartã, Lenin. Cînd ne promiteti si nouã cã se va rezolva ceva în el? Blocurile cad, aleile, bordurile nu s-au mai fãcut. Mizerie e multã, multã: cai, cãrute pe spatiul verde, slavã Domnului. Si nu se uitã nimeni nici în stînga, nici în dreapta. Vã rugãm frumos sã ne luati în considerare si pe noi, cã si noi sîntem ai orasului“.
Viceprimarul Dragos Chitic a notat problema. Dacã în privinta blocurilor care cad primãria nu poate face mare lucru, ele fiind proprietãti private de care rãspunde strict asociatia de proprietari, în ce priveste curãtenia si caii se pot lua mãsuri. „ÃŽn paralel cu eforturile noastre, este nevoie si de o interventie mai energicã a opiniei publice. Atunci cînd oamenii sesizeazã ceva de acest gen - oameni care produc mizerie, cai care pasc pe domeniul public - ar fi foarte bine si chiar indicat sã abordeze imediat o institutie specializatã. Au la dispozitie atît numãrul primãriei, cît si numãrul politiei comunitare. Ca sã putem interveni în timp util. Eu îmi doresc foarte mutl sã confisc cîtiva cai care pasc pe spatiul verde si vã spun cã dupã aceea fenomenul va dispãrea. Si nici nu se va mai repeta“, a declarat Dragos Chitic.
Politistii comunitari nu sînt la fel de optimisti ca viceprimarul. Ca rãspuns la o sesizare, acestia au transmis serviciului de comunicare al primãriei cã se confruntã periodic cu problema cailor, dar au nevoie sã fie informati la 0233/231.300 pentru a actiona în timp util. „ÃŽn aceastã actiune ne confruntãm cu o serie de probleme: nu avem personal specializat pentru prinderea si strunirea cailor, agentul fiind expus unor pericole de lovire. Nu avem un loc în care sã-i strîngem si nu putem sustine hrana si îngrijirea lor. Nu avem sprijin în aceastã problemã din partea Directiei Sanitar-Veterinare. Atunci singura solutie rãmîne îndepãrtarea lor de pe drumurile publice, orientarea lor cãtre cartierele de rromi unde le gãsim proprietarii si convingerea proprietarilor sã nu-i mai lase liberi, constientizarea lor asupra pericolelor la care expun cetãtenii orasului, conducãtori auto, dar si pietoni. Cît priveste aplicarea de amenzi proprietarilor, cunoscutã fiind starea lor materialã precarã, ei nu le vor achita niciodatã“, se mai aratã în rãspunsul oficial.

Articol afisat de 1630 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective