Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zor mare cu centralele pentru la iarnã

Municipalitatea a intrat în efervescentã cu pregãtirile sistemului centralizat de încãlzire pentru iarna care stã sã vinã. Viceprimarul Dragos Chitic a fost ieri pe la toate centralele tip container din Precista, dupã ce zilele trecute a umblat prin celelalte cartiere în acelasi scop. A urmãrit în principal sã vadã cum îsi face datoria Locato, societatea care administreazã centralele moderne fãcute de primãrie, dar si sã se convingã singur de anumite lucruri care i-au mai fost reclamate la primãrie de oameni.
Per total ar fi 109 centrale tip container care functioneazã deja si nu ridicã probleme. Alte 73 urmeazã sã fie date în folosintã. „ÃŽmi doresc foarte mult sã intre în folosintã pînã la venirea sezonului rece. Din cele 73 de centrale, 23 pot fi rezolvate chiar de noi, de primãrie, pentru cã mai au nevoie doar de tabloul electric pentru automatizarea lor. Celelalte 50 de centrale au nevoie de bransament la gaz, pe care nu îl putem face noi, ci numai cei de la E-On“, a declarat Dragos Chitic.
Viceprimarul spune cã a avut deja întîlniri cu cei de la gaz, dar si cu conducerea societãtii Locato, tocmai pe tema centralelor care n-au bransamentul fãcut.
„Le-am cerut sprijinul si am obtinut promisiunea lor cã vor urgenta lucrurile si cã vor rezolva situatia“, mai spune viceprimarul Dragos Chitic.
În privinta modului în care lucreazã cei de la Locato nu are prea multe plîngeri. Oricum, le-a cerut o informare permanentã asupra relatiei si colaborãrii lor cu cei de la gaz. În schimb, sînt probleme cu cei care au muncit la realizarea modulelor care gãzduiesc centralele de lîngã blocuri. Sînt destule situatii în care s-a sãpat în draci si apoi s-a acoperit groapa de-a valma sau nu s-a acoperit deloc. Apoi s-a mai sãpat cînd s-a fãcut bransamentul la gaz. Si în aceste situatii s-a sãrit peste regula impusã de primãrie, de a aduce terenul al starea initialã. Dragos Chitic spune cã acum douã sãptãmîni a vãzut cu ochii lui cîteva cazuri la centralele din Dãrmãnesti si a dat dispozitie sã se remedieze problema. Între timp, a cerut situatia pe fiecare centralã, ca sã vadã exact unde sînt gropi sau mormane care n-ar trebui sã fie.

Articol afisat de 1810 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective