Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hîrtiile aruncate pe jos sînt scumpe

Regulamentul de gospodãrire comunalã, cel în baza cãruia muncipiul ar trebui sã arate ca-n palmã, nu poate fi pus în aplicare deoarece legislatia actualã cere martori, iar putini sînt cei dispusi sã ajungã în fata instantei. Astfel, hotãrîrea Consiliului Local 40/2001 se aplicã numai pe hîrtie, deoarece cei care aruncã hîrtiile sau mucurile de tigarã pe jos nu riscã nimic în lipsa martorilor. Sanctiunile prevãzute de legislatia localã se învîrt în jur a 500 - 2.000 de lei noi, însã agentii comunitari spun cã sistemul impune existenta unor martori. „Am dat amenzi si pentru aruncarea deseurilor pe strãzi, însã procesele verbale au fost contestate în instantã si noi am pierdut. Pe fiecare proces verbal trebuie sã existe martori, iar cînd îi ceri unui cetãtean sã fie martor, acesta spune cã nu a vãzut nimic. Articolul 6, aliniatul a, din regulament prevede sanctiuni mari, între 5 si 20 milioane de lei vechi, însã legea nu are finalitate. ÃŽn alte tãri, amenda pentru aruncat un muc de tigarã pe jos este de 500 de euro, însã nimeni nu îndrãzneste sã conteste decizia luatã de agentul constatator. La noi este foarte dificil de probat. Este nevoie de mãsuri coercitive, dar ar trebui sã functioneze si bunul simt sau simtul civic“, a declarat Daniel Cazacu, director adjunct al Politiei Comunitare Roman.
Hotãrîrea Consiliului Local functioneazã în cazul deseurilor aruncate la marginea orasului. Agentii comunitari spun cã, în aceste cazuri, prin organizarea de flagranturi, au reusit sã prindã mai multi romascani care, cu mijloace de transport, depuneau deseurile pe terenurile virane ale orasului. Sanctiunile sînt aceleasi, indiferent de cantitatea de deseuri aruncatã necorespunzãtor. „Am aplicat foarte multe amenzi si, în plus, cei prinsi asupra faptului primesc termen sã aducã terenul la starea initialã, în sens contrar fiind sanctionati cu amendã complementarã. Pe strada Islazului înspre Podul de Fier am avut cele mai multe astfel de exemple, iar efectele s-au vãzut dupã aplicarea mai multor sanctiuni contraventionale“, a precizat Daniel Cazacu. Reamintim faptul cã pentru colectarea deseurilor din aceastã zonã si strada Fabricii, Primãria Roman a cheltuit din bugetul local, circa un miliard de lei vechi.

Articol afisat de 1790 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective