Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Asfalt, borduri, pavele si verdeatã

• pietrenii se plîng de lucrãri prost fãcute sau neterminate • „Se lucreazã“, spun cei din primãrie

Patru lucruri mari si late vor musai pietrenii în orasul lor: asfalt pe strãzi, borduri si pavele pe trotuare si gazon în fata blocului. Unii mai vor si sã vinã primãria sã le curete cartierul fãrã ca ei sã miste un pai, dar, în principal, solicitãrile lor sînt legate de activitatea Publiserv. Cele mai multe sesizãri si reclamatii care ajung pe masa viceprimarului Dragos Chitic sînt pe tema strãzilor si trotuarelor. Oamenii se declarã nemultumiti fie de lucrãri fãcute prost, fie de lucrãri neterminate. Spre exemplu, pe strada Progresului, în zona blocului S10, unde oamenii zic cã s-au pus niste borduri mai acum vreo lunã, dupã care nu s-a mai fãcut nimic, iar lucrarea a rãmas neterminatã. Sau în zona blocurilor G7 si G8, chiar de lîngã sediul Publiserv. Oamenii spun cã de 18 ani nu li s-a pus nici mãcar o lopatã de asfalt sau o bancã în fata scãrii: „Nu mai cerem nimic. Sîntem lîngã Publiserv si nici mãcar trotuare nu ni s-au fãcut. Nu mai zicem de haitele de cîini sau de parcãri. Mãcar trotuare sã avem. Sîntem considerati parcã în afara orasului“. Viceprimarul Dragos Chitic spune cã toate zonele sînt importante pentru conducerea primãriei. Numai cã se prioritizeazã lucrãrile. ÃŽn privinta cîinilor s-a intervenit punctual, mai ales cã a fost deja o reclamatie în acest sens, cu cîinii aciuati chiar prin curtea Publiserv. „ÃŽn ce priveste partea de alei, urmeazã sã se ajungã si în zona respectivã“, a promis viceprimarul Dragos Chitic. La fel s-au plîns si pietrenii de pe strada Cerbului.
„Din pãcate“, spune viceprimarul pietrean, „sînt foarte multe strãzi în oras care nu sînt asfaltate, în principal în zonele periferice. Precizez cã totusi noi sîntem administratie publicã localã, avem un buget limitat. Intentionãm sã facem absorbtie de fonduri europene si chiar am reusit pe cîteva programe, pe anumite strãzi care s-au dovedit a fi urgente. Nu va fi uitatã nici aceastã stradã, dar nu pot sã dau un rãspuns concret cînd va fi asfaltatã. Este o logicã a lucrãrilor. Sînt mai multe de fãcut pînã la asfaltare. Chiar am avut o discutie cu domnul primar si ne-am propus ca pînã în anul 2010 sã realizãm canalizare pe toate strãzile din Piatra Neamt, iar apoi, pînã în 2012 sã reusim sã le asfaltãm. Din pãcate, trebuie sã repet, bugetul primãriei este limitat. Sînt sume de bani importante care trebuie pentru asfaltarea acestor drumuri“.
Mai spre centru, pe strada Ardeluta, pietrenii sînt nemultumiti cã n-au iarbã în fata blocului. „Dacã tot s-a pus iarbã de gazon în fata blocurilor, pe strada Ardeluta, la blocul G7 de o parte si alta nu s-a pus nimic. A fost niste iarbã acolo, iar cei de la salubritate n-au mai pus un fir. ÃŽn momentul în care s-au fãcut trotuarele, a rãmas o portiune între asfalt si bordurã care nu e asfaltatã. Rugãm frumos sã se asfalteze bucata aia“, s-a plîns unul din locatari plin de mînie proletarã. „M-a surprins modul cum a semnalat dumnealui problema, cã muncitorii n-au vrut sã punã. Nu cred cã n-au vrut. Fiind domeniu public, dacã erau obligati sã punã, puneau. Trebuiau sã punã gazon. O sã verific sã vedem ce s-a întîmplat acolo. Cît priveste problema cealaltã, portiunea neasfaltatã, a apãrut ca urmare a lãrgirii pãrtii carosabile. A rãmas, de-o parte sau de alta a strãzii o fîsie care urmeazã sã fie asfaltatã. Nu e o problemã doar în zona respectivã, ci în mai multe locuri din oras, unde am fost nevoiti sã lãrgim strãzile“, a mai spus viceprimarul Dragos Chitic.

Articol afisat de 2135 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective