Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Poftiti (degeaba) la serele Urban

Serele municipiului nu trezesc interesul nimãnui. Pentru a doua oarã consecutiv, invitatia primãriei de a pofti la cele peste 4 hectare de teren, parcelate corespunzãtor, a rãmas fãrã ecou în rîndul celor cu dare de mînã. La licitatia organizatã ieri de municipalitate nu s-a prezentat nimeni. Asta în ciuda eforturilor fãcute de a scãpa o datã de pãmîntul si constructiile respective. Serele si terenul de sub ele au fost luate de la societatea Urban încã de acum cîteva luni, pentru cã erau nerentabile, iar primarul Gheorghe Stefan a vrut sã le valorifice pentru municipiu. Scoase la vînzare o datã în luna august, pe loturi a cîte 3.500 - 4.500 mp, terenurile n-au atras pe nimeni. Probabil din pricina pretului destul de piperat - cam 1,6 milioane de lei. E drept, proprietatea întreagã valoreazã cam 250.000 de lei în inventarul primãriei si vreo 15 milioane pe piata liberã. S-a vrut vînzarea întregii suprafete, apoi s-a lotizat în 9 bucãti, dupã care, pe sfîrsitul lunii august, pentru cã nu au fost doritori la licitatie, municipalitatea a decis o nouã fãrîmitare a terenurilor. Asa se face cã ieri s-au scos la licitatie 15 parcele a cîte 2.000 mp, considerate a fi mai accesibile pentru potentialii cumpãrãtori. Nici asa n-a fost sã fie, astfel încît se va organiza o nouã licitatie, la o datã ce va fi stabilitã ulterior. Primãria vinde în str. Pepinierei, nr. 5, cam 12 loturi de teren liber de constructii si trei care au clãdiri pe ele. Primul - C10 - se vinde cu constructie de 243 mp, al doilea - C11 - are o clãdire de 213 mp, ce valoreaza pe putin 349.991 lei, conform raportului de evaluare. A treia clãdire are 22 mp si valoreazã 183.741 lei. Pentru fiecare metru pãtrat de teren se cer exact 117 euro, cum au stabilit consilierii. Dacã nici data viitoare nu se vor adjudeca loturile serelor, pretul de pornire al licitatiei va fi înjumãtãtit, în ideea cã putini bani înseamnã mai mult decît nimic.
În schimb, ieri primãria a reusit sã vîndã blocul artistilor, D1, din Aleea Tiparului, cel luat de la societatea Salubritas. Au concurat douã societãti - Bibliopolis si Contum Construct -, iar una din ele l-a cîstigat. Oficialii primãriei nu dezvãluie deocamdatã care din ele, pentru cã, potrivit legii, existã 24 de ore pentru contestatie. Dupã ce vor trece se vor face publice toate datele, inclusiv pretul cu care a fost dat imobilul. Nu se stie nici dacã a fost dat la pachet, mai ales cã municipalitatea a inclus si varianta vînzãrii imobilului pe paliere. Clãdirea si cei 551 mp de teren aferent valoreazã aproape 3 milioane de lei, fãrã TVA. Fractionat pe paliere, calculul a arãtat pretul minim de pornire de 298.026 lei de palier, tot fãrã TVA. Un palier are cam 10 camere, grup social si hol de acces.

Articol afisat de 1623 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 17.09.2008 15:23
sa se dea gratis! e bun asa?
am zis acum vreo cateva zile ca asta e potlogarie de a lu "PITICUL BOSUMFLAT". Senzational! Peste tot se vinde pamant in draci, dar in buricul targului nu vrea nimeni. Haideti bai acestia! Prea ne luati de prosti. Si mai rau ne trebuie. Ia-l tu pe tot bai Stefane! Poate cu asta te-oi mai satura si tu.DA* DE REFERENDUM AI AUZIT? MAI INTREABA SI TU POPULATIA DACA SI CE VREA!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective