Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bani pentru scoli si termie

• 640.000 de lei din fondul de rulment au fost dati pentru reparatii la scoli • un milion de lei a venit de la minister pentru acelasi lucru • 75.000 de lei a trimis guvernul pentru termoficare

Scolile din Piatra Neamt primesc o nouã infuzie de fonduri. Chiar dacã a început anul scolar, municipalitatea continuã sã investeascã în unitãtile de învãtãmînt si sã aloce fonduri pentru reparatii si reabilitare. Pe lîngã faptul cã s-au fãcut permutãri de fonduri între capitolele bugetare, visteria localã a fost suplimentatã si cu fonduri de la guvern, asa încît ieri, în sedinta lunarã, consilierii locali au operat o nouã rectificare de buget. Ale cãrei directii au fost douã, mari si late: învãtãmîntul si sistemul centralizat de încãlzire. Cele mai mari sume au fost destinate, desigur, scolilor.
În primul rînd, s-a înregistrat în pusculita municipalã milionul de lei trimis de la bugetul de stat pentru cheltuielile de capital ale institutiilor de învãtãmînt preuniversitar. Apoi, în baza referatului prin care compartimentul de specialitate al primãriei a solicitat permutãri de sume, s-a modificat lista de investitii la scoala nr. 3. Cei 61.418 lei alocati initial pentru refacerea gardului au fost mutati la un capitol mai generos, reabilitare Scoala nr. 3. S-au miscat si banii din fondul de rulment. Potrivit city-managerului Mihaela Stoica, din fondul de rulment al scolilor au rãmas 600.000 de lei. Consilierii au fost de acord ca acesti bani sã se întoarcã tot la scoli, pentru alte reparatii si lucrãri curente. Tot din seria finantãrilor sociale a fãcut parte si repartizarea unei sume din bugetul initial al Centrului Social Pietricica. Locasul, aflat în directa subordine si tutelã a primãriei, nu a vrut bani mai multi, dar a solicitat sã primeascã acum, în trimestrul III, o parte din banii afereti trimestrului IV al acestui an. Ca sã-si acopere cheltuielile. Conducerea centrului social a apreciat cã vreo 50.000 de lei ar fi de ajuns. Consilierii locali n-au avut nimic împotrivã.
Legislativul a acceptat cu mare drag si banii trimisi de guvern pentru încãlzirea municipiului. Desi initial au crezut cã Guvernul a sãrit peste Piatra Neamt cînd a împãrtit prin tarã douã sute de milioane pentru sistemul centralizat de încãlzire, oficialii pietreni au aflat ulterior sã de la Bucuresti le-au fost trimisi 75.000 de lei noi. „Pentru termoficare“, a explicat consilierul Elena Boengiu.
Una peste alta, bugetul municipiului a sporit cu niste bãnuti frumosi. Care cum au venit, asa s-au si dus.

Articol afisat de 1593 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective