Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
O NEMTOAICÃ LASÃ JANDARMII PE DRUMURI

O NEMTOAICÃ LASÃ JANDARMII PE DRUMURI

• un cetãtean german a revendicat una dintre clãdirile în care functioneazã Jandarmeria Neamt, precum si suprafata de 2.266 de metri pãtrati de teren • solicitarea se aflã pe rol la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie • mai este solicitat si sediul Jandarmeriei Roman, dar si depozitul jandarmilor de la Bicazu Ardelean •

Una dintre clãdirile în care îsi are sediul Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt, este revendicatã de un cetãtean german. Acesta a mai solicitat si retrocedarea unei suprafete de 2.266 de metri pãtrati de teren, care este ocupat acum tot de clãdirile administrative ale institutiei. Ecaterina Jerinici Hynek, cu domiciliul în orasul Hanovra, Germania, a solicitat, în baza Legii 10/2001, restituirea în naturã a imobilului, precum si a suprafetei de teren. Trebuie spus cã terenul este cel de sub clãdirea revendicatã si se întinde pînã în apropierea sediului fostei sucursale BNR. Cererea nemtoiacei a fost respinsã initial, drept pentru care cauza a ajuns pe rolul instantelor de judecatã. ÃŽn acest moment, procesul se judecã la ÃŽnalta Curte de Justitie. Jandarmii nemteni încã nu se gîndesc la evacuare, însã, datã fiind situatia, în clãdirea revendicatã nu s-au fãcut deloc investitii. Iar acest lucru va fi valabil pînã în momentul în care instanta va lua o decizie în ceea ce priveste solicitarea cetãteanului german. Interesele Jandarmeriei sînt apãrate în instantã de o comisie constituitã la nivelul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, special pentru a se ocupa de astfel de litigii. „Existã o cerere de revendicare a unei clãdiri si a suprafetei de 2.266 de metri pãtrati de teren. Mai multe nu cunoastem nici noi, pentru cã de aceste procese se ocupã o comisie constituitã la nivelul ministerului“, a declarat locotenentul Cãtãlin Resmeritã, purtãtorul de cuvînt al Jandarmeriei Neamt.

Revendicãri si la Roman si la Bicazu Ardelean

Tot pe baza Legii 10/2001, o bucuresteancã a revendicat clãdirea în care functioneazã sediul Jandarmeriei Roman. Este vorba de Anca Ioan Petear care a solicitat restituirea imobilului. Se pare cã lucrurile sînt în acest caz mai complicate, în sensul cã existã douã persoane care au solicitat aceeasi clãdire, iar situatia s-ar datora unor neconcordante din hãrti. Si aceastã solicitare se aflã pe rolul instantelor de judecatã. Aceeasi Anca Ioana Petear a solicitat statului despãgubiri si pentru fosta proprietate din strada Bogdan Dragos, din Roman, pe care, în acest moment, se aflã sediul Politiei. Din datele pe care le detinem, rezultã cã bucuresteanca a revendicat si cîstigat mai multe bunuri imobile dupã anul 1990. Astfel, printr-o dispozitie a Primãriei Bucuresti (pe vremea cînd primar era Viorel Lis), Ioanei Petear i s-a restituit un imobil situat în strada Parfumului din Capitalã: „Avînd în vedere cererea doamnei Petear Anca Ioana. Vãzînd sentinta civilã nr. 5869/08.06.1998 a Judecãtoriei sector 3, Bucuresti, definitivã si executorie, primarul Municipiului Bucuresti dispune restituirea în proprietatea doamnei Petear Anca Ioana a imobilului din Bucuresti, strada Parfumului 35, compus din apartamentele 2 si 4 de la etaj“.
O altã suprizã neplãcutã pentru jandarmii nemteni o constituie revendicarea imobilului pe care Inspectoratul îl detine în comuna Bicazu Ardelean. Cererea a fost fãcutã de Gavril si Iosif Oniga. Cei doi au solicitat despãgubiri bãnesti sau restituirea în naturã a clãdirii si terenului aferent, bunuri ce au fost preluate în anul 1940 de statul maghiar. Ulterior, dupã 1945, clãdirea si terenul au intrat în proprietatea statului român. Dupã 1990, cei doi au încercat sã recupereze bunul respectiv. Se pare cã si în acest caz existã o problemã, în sensul cã sînt douã persoane care revendicã aceleasi bunuri. Cazul se aflã pe rolul instantei Tribunalului Bucuresti.

Articol afisat de 2158 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective