Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul Leoreanu acuzã interese personale în CL

Primarul Leoreanu acuzã interese personale în CL

• acuzatiile se referã mai ales la votul „abtinut“ al consilierilor liberali, dar si al social-democratilor • edilul a precizat cã desi înaintea sedintei liberalii au fost de acord, în plen s-au rãzgîndit • primarul vrea o sedintã extraordinarã si promite cã va discuta cu partidele, în prezenta presei • acesta a refuzat varianta propusã de unii colegi de a da serviciile municipiului cãtre operatori privati • primarul sustine cã miza o reprezintã parcãrile, cimitirul si groapa de gunoi •

Primarul Laurentiu Leoreanu a declarat în conferinta de presã de ieri cã refuzul consilierilor PSD si PNL de a aproba înfiintarea celor trei societãti ale Consiliului Local se traduce prin aceea cã „interesele personale si de grup au fost puse înaintea intereselor cetãtenilor“. Acesta sustine cã a discutat, înainte de sedintã, cu liberalii, iar acestia au fost de acord, dupã care au revenit asupra deciziei, cerînd o mai bunã analizã a proiectelor. „S-a întîmplat ceva în ultimele minute dinaintea sedintei si votul s-a întors. Aceste lucruri erau numai în beneficiul romascanilor, însã mai presus au fost puse interesele personale sau de grup. Cu alesii PNL am discutat pe larg, am rãspuns la întrebãri, iar toti au apreciat initiativa. Cu cei de la PSD nu am purtat discutii. Mi s-a pãrut normal ca, avînd viceprimarul de la PNL, existînd o aliantã la nivel local pentru a rezolva problemele municipiului, sã discutãm în primul rînd cu ei“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu.
Pentru a iesi din impas, primarul Leoreanu a promis cã va invita la noi discutii consilierii din fiecare partid si va încerca sã le explice intentia administratiei locale. Edilul a declarat cã este dispus la „negocieri“, dar cã acestea nu vor viza ca serviciile de interes public sã fie cedate operatorilor privati. „Vorbim de bunuri ale domeniului public, care trebuie gestionate de firme ale Consiliului Local, cel care reprezintã dorinta cetãteanului. Dacã dãm aceste servicii unui operator privat, acesta va lucra pentru oameni sau pentru interesul sãu? Unii dintre consilieri mi-au propus sã dau serviciile la operatori privati, miza fiind anumite domenii precum: cimitirul, groapa de gunoi, piata, parcãrile“, a recunoscut primarul Laurentiu Leoreanu. Desi a declarat cã nu se teme de nimeni si nu va ceda santajului, edilul a refuzat sã declare exact despre ce interese este vorba si din partea cui.
Edilul a anuntat cã pînã la finele sãptãmînii va convoca o nouã sedintã extraordinarã, dar nu înainte de a discuta cu liderii formatiunilor politice din Consiliul Local, dupã care, la întîlnirea pe grupuri politice, va invita si presa, pentru a asigura transparenta decizionalã. Pentru a-i „îmbuna“ pe colegi, dar si a le demonstra cã interesul nu apartine partidului pe care îl conduce, primarul Leoreanu s-a arãtat dispus sã împartã din sefia conducerilor noilor societãti cu celelalte formatiuni, dupã ce, sãptãmîna trecutã, a declarat cã functiile de conducere vor fi preluate de membri ai PD-L, asigurîndu-se astfel rãspunderea. „Din discutiile avute înainte de sedintã am înteles cã existã interes si pentru functiile de conducere. Putem discuta pe acest subiect, astfel încît prin reprezentarea în AGA si CA sã existe si directori de la toate partidele“, a precizat primarul Leoreanu.
Primarul Laurentiu Leoreanu a spus cã si în eventualitatea în care alesii locali de la alte partide vor boicota sedinta sau nu vor aproba înfiintarea societãtilor, va avea o solutie de rezervã. Pentru înfiintarea celor trei societãti este nevoie de votul a 14 consilieri din cei 21, în timp ce reprezentarea în Consiliul Local este: opt membri PD-L, sase membri PSD (plus un membru PSD suspendat), cinci membri PNL si un membru PNDC.

Articol afisat de 1939 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective