Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

AUR-ul, tiganii si „sabotajul“

• Alianta pentru Unitatea Rromilor are oficial filialã la Roman, aleasã în prezenta sefului, Ionel Alecu • presedintele noului partid este Sorin Daraban • un alt romascan, Constantin Marolicaru, este sef pe zona Moldovei •

O nouã fortã politicã, fãrã bani dar cu ambitii de... accesare a fondurilor europene a luat fiintã, joi, 25 septembrie, la Roman, în sînul comunitãtii tigãnesti. Este vorba despre Alianta pentru Unitatea Rromilor (AUR), al cãrei lider local a devenit Sorin Daraban. Mai mult decît atît, Constantin Marolicaru, un om de vazã al etniei din Roman, a primit dregãtoria de sef pe zona Moldovei al aceleiasi formatiuni. Minoritatea, care numãrã în cifre neoficiale circa 15.000 de suflete în oras, s-a împãrtit în douã „tabere“, una conservatoare, fidelã principiilor Partidei Rromilor Pro Europa (PRPE), condusã de Simion Stan si cea nouã, în care se doreste cît mai mult promovarea tinerilor sau a celor scoliti. Sedinta de constituire a organizatiei locale ar fi trebuit sã aibã loc începînd cu ora 17, la Primãria Roman, însã... nu s-a putut, reprezentantii noului for punînd acest lucru pe seama „contrelor“ din partea adversarilor politici, care au cerut sala la aceeasi orã, pentru o altã întrunire. Pînã la urmã, circa 400 de tigani s-au adunat în Sala Mare a Casei de Culturã, asteptînd vizita sefului AUR, Ionel Alecu, sosit joi în Neamt special pentru a organiza filialele din municipiul resedintã de judet si Roman. „Este nevoie de aceastã nouã fortã politicã. Noi avem membri cu studii superioare, persoane dornice sã munceascã pentru comunitate“, a precizat Ionel Alecu.
Dupã destule probleme „organizatorice“, legate de împãrtirea buletinelor de vot si disparitia subitã a peste 80% din pixurile date de la masa oficialã în salã, pentru bifarea candidatilor, s-a trecut la desemnarea noului sef. ÃŽn cursa pentru sefie s-au înscris Sorin Daraban, Liviu Daraban si Florin Muzicantu. Pînã la urmã, majoritatea l-a desemnat sef pe fostul lider local al PRPE, Sorin Daraban, în functie de propunerile fãcute din salã sau de la prezidiu fiind ales si staff-ul. Din sefia AUR Roman vor mai face parte: Ion Lefter, Liviu Daraban, Dumitru Stan, Dumitru Giosan, Florin Muzicantu, Petre Alexe, Bene Stoica, Sorin Brãescu, Mircea Daraban, Dragos Stoica si Ionel Ferariu (vicepresedinti) si Gheorghe Gavril (secretar general). Dumitru Stan va fi cenzor, conducerea AUR Roman cooptîndu-i si pe Gabi Daraban, Petronela Crãiescu, Nelu Buzã si Paul Serban. Ion Postolache a devenit presedintele de onoare al aceleiasi formatiuni.

Articol afisat de 2644 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 27.09.2008 09:36
astia au nevoie de multe fonduri de la UE
dati-va seama cata nevoie are aceasta comunitate de bani ca sa cumpere deodorizante, odorizante,pasta de dinti,periute,detergenti,praf de purici,praf contra paduchilor,pietre ponce de dimensiuni foarte mari,productia pe trei ani a unei fabrici de sapun,foarte multe flexuri pentru indepartarea rapanului,termopane ca sa nu tremure caii de frig in case,tehnologie de ultima ora pentru clonare de carduri,un bancomat pentru testarea aptitudinilor dar si pentru practica de specialitate,foarter foarte multe lucruri au de facut GOSPODARII ASTIA DE TIGANI cu fonduri de la UE. Inca odata se confirma atat de cunoscutul lor tupeu de oameni fara nici un fel de educatie si cu porniri salbatice. Dupa ce ca fura din UE pe rupte, mai vor si fonduri tot de la UE.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective