Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cu jalba, la CAS Neamt

• o pensionarã a cerut directorului o sponsorizare de 15 milioane de lei • nemultumitã de refuz, a recomandat conducerii sã facã demersuri pentru cresterea pensiilor • alte nemultumiri ale asiguratilor sînt legate de faptul cã laboratoarele epuizeazã repede fondurile, furnizorii de servicii farmaceutice, solicitãri de angajare, oferte de serviciu pentru menaj la domiciliu si... retete de slãbit •

Conducerea Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt are, dupã opinia unora dintre nemteni, datoria de a întreprinde ceva pentru cresterea pensiilor si de a lupta cu mafia din sistemul sanitar. Aceasta este opinia unei pesionare nemtence care, nemultumitã de faptul cã venitul sãu modest nu îi ajunge pentru plata lunarã a întretinerii, energiei electrice, hranei zilnice si medicamentelor, a mers sãptãmîna trecutã în audientã la Daniela Soroceanu, directorul CAS. Disperatã de situatia în care se aflã, dupã ce s-a prezentat si si-a spus pãsul, a cerut sã o ajute cu 15 milioane de lei. Vãzînd cã modul sãu de abordare a lãsat-o fãrã replicã pe Daniela Soroceanu care, de cînd ocupã actuala functie nu s-a mai confruntat cu o astfel de situatie, femeia a devenit revendicativã.
„Cererea m-a lãsat mascã pe moment. Situatia era usor penibilã si pentru mine si pentru doamna în cauzã, dar vãzînd-o atît de supãratã, am întrebat-o dacã a mai cerut un astfel de sprijin si altor sefi de institutie. Mi-a zis cã nu, dar cã si-a fãcut curaj sã vinã la mine, fiind convinsã cã o înteleg si o ajut. Un astfel de gest, dacã îl fac, îl fac în calitate de om simplu si nu în calitate de sef de institutie, ca atare, cu pãrere de rãu, am fost pusã în situatia de a o refuza. Foarte dezamãgitã, solicitanta mi-a spus cã nu îmi doreste sã ajung în situatia sa, de a avea o pensie de nici 6 milioane. Ba, mai mult, mi-a spus cã sînt pusã aici ca sã fac ceva pentru oamenii amãrîti, pentru pensionarii care mor de foame si cã ar trebui sã lupt ca sã distrug mafia din sistemul sanitar“, a precizat jurista Daniela Soroceanu. Astfel de îndemnuri, precum si fel de fel de nemultumiri legate de sistemul sanitar din judet ajung frecvent la sediul forului plãtitor, fiind exprimate direct de cãtre persoane care vin în audientã, ori sunã la Telverde, sau prin intermediul opiniilor exprimate în scris, depuse în cutia destinatã acestora, aflatã la intrarea în CAS Neamt. Potrivit aceleiasi surse, de la începutul anului pînã acum, la „cutia asiguratului“ s-au adunat circa 230 de petitii. Cele mai multe sînt reclamatii care vizeazã comportamentul personalului din spitale, lipsurile cu care se confruntã aceste unitãti sanitare, dezinteresul conducerii spitalelor fatã de aparatura defectã. Unii dintre petenti îndeamnã conducerea forului plãtitor sã mãreascã salariile personalului medical din spitale si policlinici, pentru ca „doctorii si asistentele sã nu mai astepte ciubuc de la bietii bolnavi“.
Alte nemultumiri ale asiguratilor sînt legate de faptul cã laboratoarele epuizeazã repede fondurile, asa încît sînt obligati sã plãteascã analizele sau investigatiile radiologice chiar din a doua sau a treia zi a lunii. Destule reclamatii vizeazã sectorul furnizorilor de servicii farmaceutice, multi dintre pacienti fiind nemultumiti de faptul cã desi li s-a prescris retetã compensatã, trebuie sã mai scoatã din buzunar ceva bani, pentru a-si putea procura medicamentele necesare tratãrii bolilor de care suferã. La cutia asiguratilor amplasatã la sediul CAS Neamt au sosit si solicitãri de angajare, oferte de serviciu pentru menaj la domiciliul angajatilor acestei institutii, dar si retete de slãbit.

Articol afisat de 1649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective