Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Regal de festivaluri

Regal de festivaluri

• în aceastã sãptãmînã vor avea loc Festivalul fructelor de pãdure, Zilele Toamnei si Expomodesign • „Toamnã pentru sufletul tãu, muzicã pentru sufletul tãu“ va avea loc în strand • vor concerta Directia V, Smiley, Andreea Bãnicã, De La Vegas, Alina Sorescu, Elena Gheorghe (Mandinga), Iris, etc •



De la mijlocul acestei sãptãmîni si pînã la finalul ei, în perioada 2-5 octombrie 2008, nemtenii si nu numai au la dispozitie trei tîrguri. Manifestãrile expozitionale ale toamnei demareazã cu tîrgul national de îmbrãcãminte si încãltãminte, Expomodesign, programat a începe joi, 2 octombrie 2008. De pe 3 octombrie vor avea loc Festivalul fructelor de pãdure si Zilele Toamnei. „Toate cele trei actiuni vor avea loc în spatiul special amenajat la puntea care face accesul în Strandul Municipal. Suprafata de expunere va fi atît în interior, în cele douã corturi, cît si exterior“, a declarat Mihai Caravan, din cadrul Camerei de Comert. Cele aproximativ 80 de firme care îsi vor prezenta produsele la Expomodesign vor fi în cortul mare, iar Festivalul fructelor de pãdure se va desfãsura în cortul galben, în timp ce expozitia cu produse de sezon, Zilele Toamnei, va avea loc în exterior. ÃŽn total, cele trei manifestãri se desfãsoarã pe circa 2.700 de metri pãtrati. Organizatori sînt Camera de Comert Neamt, Romexpo Bucuresti, Primãria Piatra Neamt, Urban, Consiliul Judetean, Romsilva si ANTREC. Prima editie a Festivalului fructelor de pãdure le va aduce nemtenilor degustãri de nectaruri naturale din fructe de pãdure de la Silvafruct, prezentãri de medicamente, ceaiuri si produse cosmetice naturale de la Plantavorel, precum si produse de patiserie, dulceturi si serbeturi de la pensiunile din zonã. Zilele Toamnei se constituie într-o expozitie de produse de sezon, precum si murãruri si conserve. Expomodesign aduce în Piatra Neamt producãtori si comercianti de confectii pentru femei, bãrbati si copii, încãltãminte, precum si articole de varã, cu reduceri de pret.
Dupã ani la rînd în care a fãcut sã rãsune dealul Cîrloman si vãile aferente, festivalul toamnei se mutã în strand. Dupã cum au explicat reprezentantii primãriei, sub comanda celor de la societatea Urban, locul va fi împînzit cu stufãris, cu bostani, cu funii de ceapã si de usturoi, totul pentru a duce cu gîndul la venirea toamnei. Mustul si pastrama vor fi la ordinea zilei pe tot parcursul festivalului, iar de azi începe munca la amenajarea scenei pentru concerte si a locurilor pentru public. Tot de azi se definitiveazã si programul concertelor. Pentru asta, primãria trebuie sã se punã de acord cu Florin Petrescu „Axinte“, ca sã stie cine si cînd va urca pe scenã. Se stie sigur cã vor evolua în fata publicului pietrean Directia V, Smiley, Andreea Bãnicã, De La Vegas, Viorica Macovei, Cristi Nuca, Aurel Moldoveanu, Alina Sorescu, Elena Gheorghe (Mandinga), Emilia Brezeanu, Iris, Replika, Mãdãlina Manolache, Valentino si Emilia Ghinescu.
Spectacolele se vor derula sub genericul „Toamnã pentru sufletul tãu, muzicã pentru sufletul tãu“. Pentru cele trei zile de show, municipalitatea a pus la bãtaie peste 100.000 de lei, din care jumãtate se duce pentru prestatia artistilor, iar restul pe masa, cazarea, transportul lor, pentru personalul tehnic, scenã si lumini, poate si cîteva premii. Tot ca dar pentru pietreni, focul de artificii va costa cam 10.000 de lei.

Articol afisat de 2740 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective