Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fundatiile tulburã apele în Consiliul Local Tîrgu Neamt

Proiectele de hotãrîre vizînd fundatii ce au tangentã cu bugetul local rãmîn subiecte destul de sensibile la Tîrgu Neamt si nu o datã au iscat discutii în cadrul legislativului. La fel s-a întîmplat si în ultima sedintã a legislativului tîrgnemtean, desi proiectele initiate de executiv pe aceastã temã au trecut în final. Pe ordinea de zi s-au aflat douã proiecte vizînd darea în folosintã gratuitã a unor spatii apartinînd domeniului public al orasului, de la parterul blocului M15, din zona Gãrii, cãtre Asociatia de Turism Româno-Francezã Tîrgu Neamt - St. Just - St. Rambert si cãtre Centrul de Informare Turisticã Info Turism -Tîrgu Neamt, pe durata existentei acestora. De fapt, anul trecut asociatia mentionatã a primit de la primãrie un spatiu de 115 mp, pe care acum trebuie sã-l împartã cu centrul turistic. Fundatiei româno-franceze i-au rãmas 35 mp, iar centrul a primit 80 mp, prin recenta hotãrîre a Consiliului Local.
Consilierul Neculai Andoni a atras atentia colegilor din plen cã Legea 350/2005, referitoare la finantarea fundatiilor din bugetele primãriilor, cere ca acestea sã vinã mai întîi cu proiecte de interes public local si sã prezinte dovada cofinantãrii activitãtii. Liberalul a mentionat cã a fãcut acest amendament la dezbaterile comisiei buget-finante si cã trebuia sã se vinã cu cele douã conditii îndeplinite înainte de votul în plen. Pedelistul Ioan Burlacu a confirmat cã a existat o astfel de discutie în cadrul comisiei, dar cã nu a fost prinsã în procesul verbal fiindcã Neculai Andoni „n-a insistat sã fie trecutã ca amendament“. Explicatia acestuia i-a lãsat mascã pe cei din opozitie, care au remarcat cã trebuie sã „insiste“ pentru ca punctele de vedere sã le fie notate.
Oricum, s-a constatat cã sub aspectul legalitãtii, la cele douã proiecte nu existau probleme, pentru cã nu era vorba de finantare, ci de darea în folosintã a unor spatii, au sustinut membrii executivului. „Spatiul i s-a dat Asociatiei de Turism încã de anul trecut. N-a avut timp pînã acum sã vinã cu proiecte?“, a intervenit în discutii si pesedistul Vasile Dron. Colegul de partid al acestuia, Vasile Cojocaru, a remarcat cã nu s-au alocat fonduri pentru spatiile respective, dar s-a dat o sumã destul de mare pentru amenajarea lor. „S-au dat anul trecut 700 de milioane“ a precizat liderul liberalilor.
Cu toate aceste discutii în contradictoriu, proiectele au trecut cu majoritate de voturi, fiind înregistratã o singurã abtinere, cea a lui Neculai Andoni.

Articol afisat de 1613 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective