Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
OM SI FIARÃ

OM SI FIARÃ

Pui de urs ucis cu sadism

• un sãtean din comuna Ceahlãu a ucis cu sînge rece un pui de urs care se prinsese într-un sfac • existã suspiciuni cã acelasi individ a încercat sã împuste animalul • desi sãteanul afirmã cã era în legitimã apãrare, politistii fac cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de braconaj •

Scene de un sadism greu de închipuit, ieri, în comuna Ceahlãu. Un pui de urs, care coborîse ziua în amiaza mare spre livezile cu meri ale oamenilor, s-a prins într-un sfac amplasat de un braconier neidentificat. Din acest moment, lucrurile se complicã, pentru cã apare în scenã un individ, Mihai C., în vîrstã de 35 de ani, din localitate, care a ucis animalul cu sînge rece. Informatiile culese de reporterii cotidianului Monitorul aratã cã la mijloc este vorba de un act de braconaj, comis printr-un sadism inimaginabil. Oficial, biroul de presã al Politiei Neamt a precizat urmãtoarele: „Postul de Politie Ceahlãu a fost sesizat în ziua de 2 octombrie 2008, în jurul orei 15, prin serviciul 112, despre faptul cã în grãdina lui Petru A., din comuna Ceahlãu, se aflã un urs. ÃŽn temeiul sesizãrii, politistii s-au deplasat la fata locului si au gãsit, pe proprietatea lui Viorica T., din aceeasi localitate, într-un lan de porumb, cadavrul unui urs, care prezenta urme de sînge în zona capului. ÃŽn apropierea ursului, a fost descoperitã o furcã care prezenta urme maronii, posibil de sînge. ÃŽn urma investigatiilor desfãsurate, politistii au stabilit cã ursul a fost lovit cu un topor si cu o furcã de cãtre Mihai C., de 35 ani, din Ceahlãu, în încercarea de a se apãra de acesta“. Asa sunã comunicatul sec al Politiei Neamt, care ar putea fi lejer completat si cu alte informatii. ÃŽn primul rînd, Mihai C. nu se afla pe un teren proprietate personalã cînd a omorît puiul de urs. Doi: existã martori care afirmã cã înainte cu putin timp ca tipãtul puiului rãnit sã fie auzit de sãteni, pocnetul unei arme a fost auzit în zonã. Trei: existã suspciunea cã puiul de urs a fost împuscat în cap, însã în aceeasi zonã a fost lovit si cu toporul. Patru: laba stîngã a animalului a fost sfîrtecatã, semn cã ursul a scãpat din lat. Si, nu în ultimul rînd, trebuie spus cã cel care a comis fapta este un cunoscut al politistilor din comunã si nu numai, fiind suspectat cã a comis mai multe acte de braconaj. Raul Papalicef, membru fondator al AVPS Cocorul, fond de vînãtoare care cuprinde si zona în care a avut loc incidentul, este de pãrere cã la mijloc a fost vorba de un act de braconaj. „Pãrerea mea este cã avem de-a face cu un act de braconaj, o barbarie. Asociatia Cocorul se va consitui parte civilã cu suma de 150 de milioane de lei, ce reprezintã prejudiciul adus prin uciderea acestui pui de urs. Trebuie spus cã acest pui nu era un pericol, ei nefiind agresivi. Are aproximativ 60-70 kilograme si nu este cu mult mai mare decît un cîine voinic. Este perioada cînd ursii coboarã în livezile cu mere“, a declarat Raul Papalicef.
Probabil cã nu s-ar fi aflat niciodatã de uciderea acestui pui de urs, dacã animalul nu ar fi scãpat din lat. Rãnit grav, puiul de urs a început sã geamã si sã se izbeascã cu capul de un gard din apropiere. Asa a ajuns pînã în grãdina unui sãtean. Zgomotul a fost auzit de sãteni, unul dintre ei anuntînd Politia. Ce cãuta Mihai C. în acea zonã, numai Politia va putea sã afle. Cert este cã existã suficiente semne de întrebare si elemente care aratã cã la mijloc este posibil sã se fi comis un act de braconaj.

Articol afisat de 2364 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 04.10.2008 09:31
sa fie pus si dobitocul ala intr-un lat.
pana il ia dracu sa zbata acolo.Comunele alea sunt pline de astfel de cazuri de care nu stie nimeni,decat acolo in plan local. Vecini si rude.
Ad�ugat de caras3 la data 04.10.2008 20:02
puscarie cel putin 5 ani!
unde e legea care protejeaza animalele...? sa speram ca va fi aplicata in cazul de fata,caci un om mai cretin,fara pic de cultura si mila nu merita altceva decat puscaria si amenda sa l usture toata viata c..u!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective