Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Apel la comunicare cu elevi europeni

• ISJ îi solicitã pe dascãlii nemteni sã se implice în proiecte de colaborare virtualã între elevii nemteni si cei din diverse scoli europene • costurile proiectului sînt zero •

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt face apel la directorii nemteni sã se implice într-un program de colaborare virtualã între elevi. Guvernul României, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si cu sprijinul Bãncii Mondiale, a initiat proiectul „Economia Bazatã pe Cunoastere“, al cãrui obiectiv este de a facilita participarea comunitãtilor dezavantajate din punct de vedere al accesului la informatie la societatea bazatã pe cunoastere.
„Vã solicitãm sprijinul pentru finalizarea unui proiect de twinning (înfrãtire institutionalã internationalã). O componentã de bazã a proiectului Economia Bazatã pe Cunoastere este cea privind activitãtile de networking în scoli, care vor crea si dezvolta oportunitãti de învãtare despre si prin intermediul TIC, într-o manierã non-formalã si utilã. Pe aceastã componentã avem nevoie de experienta dvs.
Vã rugãm sã deveniti facilitatori de contacte cu scoli din UE, pentru încheierea unor parteneriate, pe proiecte simple, de intercunoastere, cu ajutorul internetului. Proiectele nu necesitã finantare, este nevoie doar de implicare realã. Durata proiectului va fi decisã de scolile partenere, la fel si tema schimbului de informatii, cu ajutorul internetului“, a declarat inspectorul scolar general Mihai Lãcãtusu.
De exemplu, o scoalã din UE poate realiza activitate de networking, cu una-douã scoli din România pe tema cunoasterii scolilor si a comunitãtilor din care provin grupurile tintã. Proiectul poate dura trei-sase luni, sau mai mult, si în fiecare lunã se propune mãcar o activitate. De exemplu, în prima lunã - întîlniri virtuale între zece elevi români si zece elevi din tara partenerã, luna a doua - realizarea de albume foto virtuale, etc. Diversitatea temelor propuse se poate observa si din prezentãrile scolilor din judetul Neamt.
ÃŽn judetul Neamt existã 10 scoli implicate în proiectul „Economia Bazatã pe Cunoastere“ (EBC): Scolile cu clasele I-VIII, Hangu, Drãgãnesti, Brusturi, Pãstrãveni, Vãleni, Scoala nr. 2 Bicaz, Scoala Bicazu Ardeal, SAM Valea Ursului, Scoala Tarcãu si Scoala Negresti.
„ÃŽn cazul în care cadrele didactice au bunãvointa de a se implica în sprijinirea scolilor prezentate mai sus, le rog sã mã contacteze, pentru a stabili, de comun acord, ce scoli vor sprijini si pentru a le transmite documentele necesare parteneriatului“, a declarat inspectorul scolar Elena Preda.
Persoanele care vor sprijini aceastã actiune, limitatã în timp, este necesar sã stie cã parteneriatele trebuie încheiate în luna octombrie si cã vor deveni persoane resursã pentru Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, în vederea formãrii lor si a colaborãrii pe proiecte viitoare.

Articol afisat de 1429 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective