Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei pe-un loc la clasa de elite

• 70 de copii de la tarã, capabili de perfomantã, sperã sã intre în clasa a V-a la oras • din pãcate, numãrul celor ce vor fi selectati este limitat la 25 •

ÃŽngrãmãdealã mare la constituirea clasei a V-a cu elevi capabili de performantã. Dupã aproape douã sãptãmîni în care nimeni nu pãrea interesat de propunerea guvernantilor ca absolventi de clasa a IV-a sã urmeze cursurile gimnaziale si apoi liceale la oras, dintr-o datã oferta a devenit atractivã. Pînã la expirarea termenului de depunere a dosarelor, adicã luni, 6 octombrie, dupã-amiazã, la ISJ Neamt s-au primit 70 de dosare. Profesor Elena Ciurea, purtãtor de cuvînt al ISJ Neamt, a declarat cã, asa cum prevede calendarul, marti, 7 octombrie, toate cele 70 de dosare urmau a fi evaluate de cãtre reprezentanti ai ISJ si ai Comisiei Judetene de Resurse si Asistentã Educationalã. „Miercuri, 8 octombrie, familiile celor 70 de copii vor fi anuntate cu privire la rezultatul evaluãrii dosarelor, dacã au fost îndeplinite sau nu criteriile stabilite. Pe 9 octombrie, elevii ale cãror dosare au fost acceptate vor fi evaluati de cãtre o comisie formatã din profesori de limba si literatura românã, matematicã, istorie si geografie, dupã care vor fi testati din punct de vedere psihologic“, a declarat Elena Ciurea.
În premierã în acest an, guvernantii, aflati în plinã precampanie electoralã, si-au îndreptat privirile si spre elevii foarte buni, care învatã la sate. Astfel cã au stabilit acordarea unei burse celor mai buni copii, asolventi astã-varã de patru clase primare. Pe bazã de ordin de ministru tocmai demis, în aceastã toamnã, la circa o lunã de la începerea anului scolar, în judetul Neamt se va constitui o clasã a V-a cu elevi de la sate, capabili de performantã.
Conform deciziei Ministerului Educatiei, 25 de elevi care au terminat clasele I - IV în mediul rural si au înregistrat rezultate exceptionale la învãtãturã au posibilitatea sã-si continue studiile la oras, fãrã nici o cheltuialã. Au nevoie doar de semnãtura pãrintilor, care trebuie sã arate cã sînt de acord cu aceastã schimbare a unitãtii de învãtãmînt si de recomandarea învãtãtorilor care i-au pãstorit timp de 4 ani. Dupã cum stau lucrurile, în judetul Neamt sînt mai multe recomandãri decît limita de locuri si atunci se impune o selectie. Cei care vor trece cu brio de toate filtrele vor fi transferati la Colegiul National de Informaticã Piatra Neamt, adicã în mediul urban, aceasta fiind o unitate de învãtãmînt care are internat si toate dotãrile necesare în domeniul tehnologiei. Totul se face pe cheltuiala Ministerului Educatiei. Obiectivul pe termen lung al acestei initiative care nu se stie dacã se va mai aplica si în toamnele viitoare, este cresterea ponderii copiilor din mediul rural care ajung la liceu si apoi studenti.

Articol afisat de 1729 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective