Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Comunitarii“ vor mai multi bani

• agentii nu sînt multumiti cu salariile lor si spun cã nu le-ar strica nici cîteva dotãri în plus • directorul Mihai Agafitei sperã ca anul viitor sã le fie mai fructuos, pentru cã anul acesta toate achizitiile le-au fost blocate de guvern •

Politistii comunitari din Piatra Neamt vor mai multe beneficii pentru munca pe care o presteazã. Unii din ei chiar s-au interesat la conducerea primãriei cînd vor mai fi fãcute dotãri, nemultumiti atît de remuneratia pe care o considerã micã, dar si de lipsa bazei materiale. „ÃŽn alte tãri s-au fãcut multe, noi avem salarii mici, nu ne putem descurca“, spun ei. Viceprimarul Dragos Chitic spune cã a fost întrebat în repetate rînduri despre acest lucru. „Eu am spus de la început cã sînt interesat de o politie comunitarã dotatã si bine plãtitã. La fel, am fãcut mentiuni de fiecare datã, cã legea atît ne permite sã-i salarizãm. Dotãri se fac si în acest moment. Primãria le-a aprobat si deja s-a realizat tinuta de varã. Primãria a aprobat si urmeazã sã fie executatã tinuta de iarnã“, a declarat Dragos Chitic.
Mihai Agafitei, seful politiei comunitare pietrene, a detaliat, spunînd cã ar fi vorba de 100 de uniforme noi. Asta pentru cã atîtia agenti sînt. „ÃŽn mare este vorba doar de completãri, cã noi mai avem tinute. E adevãrat cã am mai fãcut si niste schimbãri în aspectul uniformei“, a declarat directorul Agafitei. Pe de altã parte, acesta spune cã problema salarizãrii este, într-adevãr, serioasã. „Probabil din cauza asta nici nu vine lumea la concursurile de angajare pe care le organizãm. Noi tot scoatem la concurs functii, dar nu prea se aratã interesati“, zice Mihai Agafitei. Un agent debutant e remunerat cu 540 de lei, dar salariul lui poate merge pînã la 700 de lei lunar. Salariul de bazã. Dacã are studii superioare, este deja consilier superior si are o functie de conducere, ceea ce îi ridicã leafa de bazã la 1.200 de lei lunar. „Iar cu dotãrile... cît ne permite Guvernul. Primãria nu are voie sã cumpere mai mult de cinci masini. Noi aveam de gînd sã cumpãrãrm autoturismele anul acesta, chiar prevãzusem fonduri în buget pentru asta. Numai cã a venit o hotãrîre de guvern care a interzis orice achizitie, si de masini, si de sediu, si de tehnicã. Acum nu avem nici o masinã în dotare. Poate anul viitor. Armament avem ceva, tinutele de varã s-au luat, cele de iarnã sînt date în lucru“, a mai spus directorul politiei comunitare pietrene.
ÃŽntre timp, curg nemultumirile la adresa (in)activitãtii agentilor. Si mai sînt pietreni care nu cunosc exact atributiile acestora, diferentele dintre ei, numele lor exact: „Care este deosebirea între politia comunitarã, politia localã, politia primãriei? Cu ce se ocupã fiecare?“. De fapt, zic oficialii pietreni, este vorba de una si aceeasi politie. La Piatra Neamt se numeste politie comunitarã si functioneazã ca directie în cadrul primãriei. ÃŽn alte localitãti se numeste altfel, politie localã sau a primãriei. Dar functiile si atributiile sînt aceleasi.

Articol afisat de 1761 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dragos_quicki la data 16.10.2008 07:51
Nu va e rushine la obraz bueeei?
Frecati buha prin orash si vretzi si bani? La munca...nu la intins mana!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective