Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MARE SCANDAL,MARE, DE LA BANI

MARE SCANDAL,MARE, DE LA BANI

• judetul Neamt ar fi oropsit din cauza pedelismului din fruntea CJ • aceasta este pãrerea lui Vasile Pruteanu, care sustine cã la împãrtirea banilor pe judete, „Guvernul santajabil si mãria sa, faraonul Tãriceanu“ au alocat sumele pe ochi frumosi • recent, judetul Neamt a primit 50 miliarde noi, în vreme ce alte judete, cu presedinti pesedisti sau penelisti au primit de sase, sapte ori mai mult • liderii PSD si PNL Neamt sustin cã Vasile Pruteanu vorbeste degeaba •

Mare scandal mare la nivel de judet, pe banii împãrtiti de curînd pe baza a douã hotãrîri de Guvern. Vasile Pruteanu, presedinte pedelist al Consiliului Judetean Neamt, a tunat si-a fulgerat cînd a vãzut cîti bani a primit judetul fatã de altele, si primãriile conduse de dusmanii politici, respectiv de primari pesedisti si penelisi, în comparatie cu pedelistii lui. Concret, pe data de 17 octombrie, au fost publicate în „Monitorul Oficial“ douã hotãrîri, în baza cãrora judetul Neamt a primit suma de 50 miliarde de lei vechi, în timp ce altele au primit 320-330 miliarde de lei vechi. Banii, în valoare totalã de 7.000 de miliarde de lei vechi, sînt pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital ale judetelor. Printr-o altã hotãrîre s-au împãrtit sume din Fondul de rezervã bugetarã la dispozitia Guvernului, prevãzut în bugetul de stat pe anul 2008, pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital ale autoritãtilor administratiei publice locale. Prin acea hotãrîre, 51 de unitãti administrativ-teritoriale nemtene, printre care si orasele Bicaz si Tîrgu Neamt, au primit fonduri între 1,5 si 4,9 miliarde de lei vechi, cel mai mult orasul de sub cetate - 10 miliarde rol. Sumele cele mai mari dintre comunitãtile rurale au ajuns la Sãbãoani si Timisesti. Opozitia lui Vasile Pruteanu, parlamentarii Serban Strãtilã si Ioan Munteanu, sustin cã ceea ce s-a întîmplat acum nu este decît un rãspuns la ceea ce a fãcut seful Consiliului Judetean în luna august, cînd la o rectificare de buget a luat din banii alocati deja unor comune nemtene, conduse de cãtre primari PSD si PNL, si i-a directionat cãtre primãrii pedeliste.

Pruteanu, cu tunurile pe PSD si PNL

Dupã vederea celor douã hotãrîri, presedintele Consiliului Judetean a organizat o conferintã de presã, în care a vorbit despre ceea ce s-a întîmplat în ultimele zile. „Vreau sã îmi exprim profunda nemultumire pe care o am fatã de atitudinea Guvernului Tãriceanu. ÃŽn aceastã guvernare, PSD a santajat permanent Guvernul, pentru a nu introduce o motiune de cenzurã ca legislativul sã plece. Recent au fost pregãtite hotãrîri de Guvern în avantajul consiliilor judetene cu presedinti PSD si PNL, în detrimentrul celor cu presedinti PD-L. Am zis cã nu se poate sã asistãm din nou la o împãrtire preferentialã a banilor, dar iatã cã asa s-a întîmplat. Judetele cu presedinti PD-L au primit sume infime fatã de cele cu presedinti PSD si PNL. Judetul Neamt a primit 50 miliade de lei vechi, iar altele, cum sînt Argesul, Bacãul, au primit 330 miliarde de lei. Suceava, unde e tot PD-L, a primit ca si noi, 50 miliarde. Sper cã locuitorii din judetul Neamt vor întelege un lucru foarte clar: actuala guvernare si premierul au învrãjbit judetul, acordînd sume doar unor primari, ceea ce nu e drept. Printr-o altã hotãrîre de Gvern, s-au dat bani la comune. Acolo unde nu-s primari PD-L, sumele sînt de sase - sapte ori mai mari. De exemplu, Primãria Negresti, unde primarul PNL este sustinut de senatorul Strãtilã, a primit 41 miliarde de lei, iar Dochia, nimic. Zece primãrii PNL au primit 17% din valoarea fondurilor alocate judetului, 34 pesediste - 69% din fonduri, iar 36, cîte are PDL - 13% din fonduri. Cu mentiunea cã nu toate primãriile au primit bani. ÃŽntr-o sedintã de CJ din august, cînd am încercat o echilibrare a bugetelor locale, Ioan Munteanu si Serban Stãrtilã m-au acuzat cã luãm banii de la sãracii primari PSD si PNL si îi dãm la PD-L. Iatã cum, prin trocul PSD-PNL, localitãtile judetului cu primari pedelisti sînt vãduvite. Comuna Sãbãoani a primit cinci miliarde de lei! E o comunã care are drepturi mai mari decît altã comunã, condusã de PD-L! ÃŽi rog pe cetãteni sã mai astepte putin si dupã alegeri vom forma un Guvern al tuturor românilor. Acum este un Guvern santajabil, care s-a temut permanent de PSD. Prin aceste douã ultime hotãrîri, banii s-au împãrtit cum a vrut Guvernul santajabil si mãria sa, faraonul Tãriceanu“, a declarat presedintele Vasile Pruteanu.

Acuzatii îi bat obrazul sefului CJ

Senatorul PNL Serban Strãtilã, liderul penelistilor nemteni, a declarat cã Vasile Pruteanu se agitã prea tîrziu. „Nu vreau sã intru într-o polemicã cu domnul presedinte. As fi vrut sã fie mai activ cînd era parlamentar în sustinerea unitãtilor administrativ-teritoriale, ceea ce n-a fãcut. Noi sîntem deschisi colaborãrii cu toate fortele politice. ÃŽn urmã cu putin timp a încãlcat flagrant legea, lãsînt autoritãti publice locale fãrã nici un leu pentru ultima perioadã a anului. Ceea ce s-a întîmplat acum este doar o rectificare a unei greseli pe care a comis-o el“, a declarat senatorul Strãtilã.
Mai tãios în afirmatii s-a arãtat a fi seful pesedistilor nemteni, deputatul Ioan Munteanu. „De fiecare datã mã voi comporta la fel ca si pînã acum. Nu mã intereseazã pãrerea lui Vasile Pruteanu. Sã nu se creadã vreun stãpîn al judetului Neamt! Este ales pe o functie ca si mine, si cu asta, basta. Nu mã intereseazã cum a împãrtit Guvernul fondurile, pentru cã eu nu sînt la guvernare. Mentionez cã vom continua actiunea în contencios-administrativ depusã de cãtre primarii PSD si PNL. Si încã un amãnunt - spun asta de ani de zile: sînt total împotriva alocãrii de sume comunitãtilor locale prin hotãrîre de Guvern. Si asta e valabil pentru toate partidele politice. Asta este o atributie a Consiliului Judetean, dar nu la modul în care gîndeste Vasile Pruteanu, ci pe bazã de criterii si necesitãti“.

Articol afisat de 2047 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de caras3 la data 21.10.2008 18:07
o jigodie aces tariceanu
trebuie protestat,de ce noi nu suntem romani,judetul neamt nu face parte din romania,poate si ia un glonte in cap tariceanu cand va veni prin vizita in neamt!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective