Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medicii de familie, la mîna Primãriei pietrene

• spatiile care apartin municipalitãtii si unde se aflã acum cabinete sînt oferite medicilor • ei ar trebui sã achite banii în 25 de zile de la semnarea procesului verbal de vînzare-cumpãrare • ceea ce-i cam greu •

Medicii de familie care îsi desfãsoarã activitatea în imobile ce apartin Primãriei Piatra Neamt riscã sã rãmînã pe dinafarã. Si asta, pentru cã autoritatea localã a capitalei de judet a convocat, astãzi, medicii de familie la negocieri în vederea cumpãrãrii spatiilor. Conform unei adrese trimise de cãtre Primãria Piatra Neamt cãtre medicii de familie arondati acestei zone, cumpãrãtorul este obligat sã facã plata în termen de 25 de zile de la data încheierii procesului verbal de vînzare-cumpãrare. În adresa cu pricina este invocatã o ordonantã de urgentã publicatã în luna iunie a acestui an, referitoare la vînzarea cabinetelor medicale, eludîndu-se faptul cã aceasta prevede cã aceasta se poate face în rate, în termen de 15 ani, cu posibilitatea cumpãrãtorului de a obtine acordarea uni termen de gratie de un an. Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, în zona Piatra Neamt îsi desfãsoarã activitatea 64 de medici de familie, cei mai multi dintre acestia functionînd în spatii care apartin autoritãtii locale.
„ÃŽn conditiile în care se pune asa problema, consider cã în Piatra Neamt nu se doreste ca populatia, asiguratii sã beneficieze de servicii de medicinã primarã de calitate, nu se vrea ca medicii de familie sã îsi desfãsoare activitatea în conditii optime, sau, mai mult decît atît se urmãreste ca si în rîndul acestui sector sanitar sã se ajungã la crizã de personal“, a declarat jurist Daniela Soroceanu, director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt.
Prezent la aceastã conferintã de presã extraordinarã, doctorul Iosif Köszeghi, presedintele Colegiului Medicilor Neamt s-a arãtat îngrijorat de faptul cã medicii de familie foarte tineri, aflati la început de carierã, care nu îsi pot permite accesarea unor credite consistente pentru cumpãrarea cabinetelor medicale, ar putea abandona sistemul sanitar nemtean, îndreptîndu-se cãtre tãrile Uniunii Europene: „O astfel de crizã ar perturba la maximum activitatea Spitalului Judetean, în sensul cã pacientii rãmasi fãrã medic de familie nu ar avea altã variantã decît sã se adreseze Unitãtii de Primire a Urgentelor. Dupã cum se stie, la sfîrsit de sãptãmînã, cînd medicii de familie nu sînt de gãsit la cabinet, colegii din acest sector de activitate au cîte 150-200 de consultatii în 24 de ore de gardã“.
Revoltatã de aceastã decizie a Primãriei Piatra Neamt, doctorita Mihaela Covrig, presedintele Asociatiei Patronatelor Medicilor de Familie Neamt, a declarat cã momentul ales de Primãria Piatra Neamt pentru astfel de negocieri are conotatii electorale.

Articol afisat de 1500 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 21.10.2008 05:09
de vanzare...
... si cum absolut TOTUL este de vanzare in targul acesta, s-a gandit Pinalti ca ar fi bine sa vanda si dispensarele... Scolile.... pe cand? Profesorii (ca si medicii, desigur) sunt plini de bani si unii chiar s-au imbogatit de la atatea tichete - cadou, asa ca abia asteapta sa cumpere niste spatii de la primarie... Super!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective