Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consiliul Local Piatra Neamt îsi trage hotel de lux

• cantina liceului Forestier devine restaurant, iar internatul hotel • „Pentru sportivii care participã la competitii“, explicã autoritãtile

Municipalitatea îsi trage hotel de lux si restaurant pe mãsurã la Piatra Neamt. Si într-o zonã bunã. Pe strada Stefan cel Mare, la nr. 67, la umbra vechilor castani ce acum au înflorit a doua oarã, cantina si internatul Colegiului Tehnic Forestier vor fi transformate în unitãti de cazare si alimentatie publicã de cel putin trei stele. Mai ales cã zilele acestea a venit si avizul Ministerului Educatiei pentru a le schimba destinatia initialã. Consilierii locali au luat act sãptãmîna trecutã de acordul ministerial, iar cele douã imobile au trecut din grija scolii în grija lor, urmînd sã înceapã transformarea.
Cantina are 660 mp suprafatã construitã, iar internatul 1.200 mp. Primãria vrea de vreun an si ceva sã le desfiinteze si sã le dea altã utilitate, pentru cã „cele douã clãdiri nu mai sînt necesare Colegiului Tehnic Piatra Neamt, deoarece elevii sînt cazati în campusul Colegiului Tehnic «Gh. Cartianu» din Piatra Neamt“.
„Spatiile solicitate sînt necesare cazãrii si mesei. Se vor utiliza pentru sportivii care participã la competitiile organizate de Primãria Piatra Neamt si Liceul cu Program Sportiv“, au mai argumentat oficialii pietreni în încercarea de a convinge ministerul sã-si dea acordul. N-a fost greu. Pe 2 octombrie s-a dat undã verde.
Acordul Inspectoratului Scolar Judetean este încã din decembrie 2007. Ideea primãriei nu este de datã recentã, ci se duce pînã anul trecut, cînd Consiliul Local a preluat cantina si internatului liceului Forestier, cu terenuri cu tot. Atunci s-a decis si schimbarea destinatiei lor, urmînd a fi obtinute avizele necesare pentru transformarea în hotel si restaurant. Acum, va începe procedura hîrtiilor - studii de fezabilitate, proiecte, autorizatii, etc - si obtinerea banilor. 180.000 de lei noi deja sînt, de la Ministerul Dezvoltãrii si Lucrãrilor Publice, bani veniti la începutul lunii decembrie 2007 cu destinatie exactã reabilitarea cantinei si internatului liceului Forestier.

Articol afisat de 2343 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective