Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

TCE 3 Brazi, pe primul loc în agricultura României

• Agentia de Plãti si Interventii în Agriculturã a realizat un clasament national al celor mai mari agricultori din tarã • firma nemteanã ocupã prima pozitie în acest top • „Faptul cã o apreciere este venitã din partea organelor abilitate sã controleze activitatea din agriculturã este un semn bun cã în sfîrsit primeazã munca si nu altceva. Pînã mai nu stiu cînd, ne criticau. Au fost multi care ne-au vrut rãul. Acum, acest clasament este în primul rînd o recunoastere a muncii. Fiindcã fãrã muncã nu poti sã ai beneficii, nu poti sã faci nici investitii, nu poti sã faci nimic“, a declarat Culitã Tãrîtã, presedintele holdingului nemtean •

Agricultura nemteanã este de top. O spune Agentia de Plãti si Interventii în Agriculturã, prin meritele pe care le recunoaste fermierilor de pe plaiurile nemtene. APIA a reusit sã facã un clasament al celor mai mari exploatatii agricole din România, iar în fruntea topului se aflã TCE 3 Brazi. Presedintele holdingului, Culitã Tãrîtã, îi devanseazã în acest fel pe deja celebrii Adrian Porumboiu, Mihai Anghel, Ioan Niculae si Stefan Poienaru. În plus, grupul de firme nemtean are avantajul de a avea sutã la sutã capital mioritic, spre deosebire de alte companii din clasament, care detin mari exploatatii agricole, dar au capital strãin. TCE 3 Brazi este cel mai tare holding de pe ogoare. Compania are peste 60.000 de hectare în administrare, din care vreo 40.000 sînt în Insula Mare a Brãilei, iar celelalte sînt în Neamt. Multe sînt luate în arendã de la localnici, care sînt rãsplãtiti pe bazã de contract cu o parte din recoltã si cu bani. Anual, TCE 3 Brazi cultivã peste 20.000 de hectare cu grîu, peste 16.000 de hectare cu rapitã, plus cîteva mii de hectare cu porumb, cu orz, cu floarea soarelui si cu cartofi. Anul trecut, compania a asigurat cea mai mare parte din rezerva de stat. Asa încît prima pozitie în topul celor de la APIA nu poate fi decît o multumire pentru cei de la TCE 3 Brazi.
„TCE 3 Brazi a fost totdeauna pe primul loc. Este o bucurie pentru toti colegii de muncã din grupul de firme TCE 3 Brazi. Este încununarea cu succes a muncii noastre, a tuturor. Faptul cã o apreciere este venitã din partea organelor abilitate sã controleze activitatea din agricultura judetului si a tãrii este un semn bun cã în sfîrsit primeazã munca si nu altceva. Pînã mai nu stiu cînd, ne criticau. Au fost multi care ne-au vrut rãul. Acum, acest clasament este în primul rînd o recunoastere a muncii. Fiindcã fãrã muncã nu poti sã ai beneficii, nu poti sã faci nici investitii, nu poti sã faci nimic. Este o încununare, este o împlinire a muncii noastre a tuturor si tocmai de asta sîntem si bucurosi“, a declarat Culitã Tãrîtã, presedintele holdingului nemtean.
Dupã TCE 3 Brazi Neamt, urmeazã Comcereal Vaslui (care administreazã nici jumãtate din nivelul exploatatiilor firmei nemtene), Agrocereal Carani Timis, Interagro Bucuresti, AJCDCTC Bãrãganul Ialomita si încã 45 de companii de pe tot cuprinsul tãrii.

Articol afisat de 2089 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective