Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Banii, vesnic motiv de scandal în Consiliul Judetean

• PD-L si-a gratulat primãriile pentru a treia oarã în ultimele luni • „Cred cã sînt inechitãti în repartizarea acestor sume“, a spus pesedistul Manoliu • „E a treia oarã, ce facem, le tãiem mîinile de fiecare datã?“, a sustinut penelistul Ignat cauza primarilor liberali • „Nu sîntem justitiarii nimãnui. Am luat si de la Tîrgu Neamt si Bicaz, care sînt PD-L, dupã cum stiti. Am încercat doar sã facem o reechilibrare a bugetelor. Nu am tinut cont de culoarea politicã“, a declarat Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean • revolta nemultumitilor n-a avut sorti de izbîndã •

Legislativul judetean a luat foc din nou, tot de la bani. Pentru a treia oarã consecutiv, CJ Neamt a operat o rectificare de buget, luînd din banii primãriilor PSD si PNL pentru a le gratula pe cele ale PD-L. Prilej de scandal, cu atît mai mult cu cît ieri a început campania electoralã, iar vreo patru-cinci consilieri sînt direct implicati în ea. Primul la cuvînt a fost social-democratul Dan Manoliu, care a constatat „cu amãrãciune“ cã primãriile PSD sînt tãiate iar la portie. „Piatra Neamt primeste 28 de miliarde, Roman 240 de milioane, în timp ce de la Bîra se iau 450 de milioane, Bîrãgoani e cu minus 680 de milioane, Bodesti cu minus 900 de milioane, Girov cu minus 1,8 miliarde, iar la Dumbrava Rosie se dã 1,7 miliarde“, a început Manoliu sã citeasã din proiect. Iar pentru drumurile judetene si comunale, la Botesti se dau 300 de mii de lei noi, în timp ce la Vãleni nimic, chiar dacã Vãleni e singura comunã din judet care are foarte putin asfalt. Cred cã sînt niste erori în repartizarea acestor sume defalcate. Chiar dacã primarii au primit acei bani prin hotãrîri de guvern, cum spuneti, e posibil ca ei sã fi apelat la sprijinul parlamentarilor nostri sau, pur si simplu sã fi bãtut la usile are trebuie. Nu cred cã trebuie penalizati pentru asta“, a mai spus Dan Manoliu. Liberalul Andrei Ignat a sustinut si el cauza primarilor penelisti: „Cînd a fost promovat proiectul initial, s-au fãcut consultãri cu toate partidele si s-au trasat niste linii directoare. La primarii PNL apare din nou cu minus. E a treia oarã. Ce facem, venim si le tãiem mîinile de fiecare datã cînd încearcã sã facã ceva? Banii acestia le sînt necesari. Cresterile de pret la curent si combustibil afecteazã pe toatã lumea. Ce facem acum, sîntem justitiarii judetului?“.
Presedintele PD-L al Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, a oferit aceeasi eplicatie ca si pînã acum, pronind de la cinci hotãrîri de guvern prin care primãriile PSD si PNL din Neamt au fost cadorisite cu fonduri substantiale, în timp ce cele PD-L nu. „Nu sîntem justitiarii nimãnui. Am luat si de la Tîrgu Neamt si Bicaz, care sînt PD-L, dupã cum stiti. Am încercat doar sã facem o reechilibrare a bugetelor. Nu am tinut cont de culoarea politicã“, a declarat Vasile Pruteanu.
Într-un final, revolta opozitiei a repurtat un esec rãsunãtor, întrucît puterea PD-L detine majoritate în Consiliul Judetean. Permutãrile de bani au rãmas definitive si fãrã drept de apel.

Articol afisat de 1671 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective