Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Lacrimi pentru sporurile angajatilor CJ Neamt

• dupã ce Curtea de Apel a refuzat sã certifice sporul de loialitate, consilierii judeteni au plîns de mila angajatilor institutiilor • „Sã se gãseascã o solutie sã nu fie executati silit chiar înainte de sãrbãtori“, a cerut PSD • „Analizãm posibilitatea de a le oferi sporuri si mãriri salariale, dar pe cadru legal“, a spus PD-L, în frunte cu Vasile Pruteanu

Dacã lucrurile decurg dupã cum s-a stabilit ieri în plenul Consiliului Judetean, angajatii s-ar putea sã nu aibã prea mult de suferit din cauza Curtii de Apel Bacãu, care a refuzat sã le recunoascã dreptul la sporul de loialitate si la cel de dispozitiv. Alesii judeteni le-au plîns ieri de milã si au cãzut de acord sã gãseascã solutii astfel încît salariatii CJ sã nu fie nevoiti sã returneze cei 1.200 de lei. Cel putin nu chiar acum. Discutia a fost lansatã de pesedistul Neculai Puscasu, care a propus „respectuos sã fie apãrati oamenii care fac treabã la Consiliul Judetean“. „Vin sãrbãtorile si trebuie sã avem în vedere asta. Trebuie sã gãsim o solutie pentru rezolvarea acestei probleme grave, pentru a opri aceastã executare aproape silitã a angajatilor“, a spus acesta. Colegul sãu de partid, Constantin Iacoban, si-a amintit cã politica institutiei e de a atrage oameni spre CJ, asa cã ar trebui stimulati. Consilierii PD-L au îmbrãtisat altã idee, a colegului lor Vasiloiu, oarecum asemãnãtoare cu a PSD: „Sã gãsim o solutie concretã pornind de la sistemul existent de premiere. De la 1 ianuarie sã nu mai avem o mie si unul de sporuri, ci un singur sistem de premiere, aplicabil cînd e cazul“.
Dupã mai multe minute de dezbateri, consilierii au convenit sã facã o compensare la cei 1.200 de lei pe care trebuie sã îi returneze angajatii CJ si sã stingã într-un fel conflictul. ÃŽntr-un singur fel: dîndu-le pe altã parte banii pierduti în instantã. „Nouã nu ne-a fost indiferentã solutia Curtii de Apel Bacãu. Am mostenit situatia si acum sîntem obligati sã respectãm hotãrîrea judecãtoreascã. Analizãm posibilitatea de a le acorda unele sporuri si mãriri de salarii, dar pe cadru legal“, a declarat Vasile Pruteanu, presedintele J Neamt.
Curtea de Apel Bacãu a interzis acordarea sporurilor de loialitate si de dispozitiv pentru angajatii Consiliului Judetean, luîndu-le astfel din leafa lunarã 650 de lei (loialitatea). Sporul de dispozitiv, 25% din leafa brutã, n-a apucat sã fie acordat. Angajatii CJ Neamt s-au supãrat cã trebuie sã dea banii înapoi pentru cã tovarãsii lor de la Primãria Piatra Neamt, aflati în aceeasi situatie si tot în instantã, au obtinut aceste drepturi bãnesti.

Articol afisat de 1820 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Chelariu Vasile la data 01.11.2008 20:52
Numa la noi se poate
Am ras de pomina la fraza "Analizãm posibilitatea de a le oferi sporuri si mãriri salariale, dar pe cadru legal". Adica daca lega nu-ti permite, nu-i nimic, la noi tot se poate, schimbi numele forma, ce mai conteaza e tot aia, da-ti indeplinesti scopul. Da datile domnilor tot bugetu local ca "spor de existenta" va scuturati pe maini si plecati in Kongo ca daor ce naiba, nici gura nu va pute. Rusine!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective