Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Faliment pentru profesorii pietreni

• primãria nu are bani destui pentru salariile lor • si nici pentru diplomele Gheorghe Lazãr • directorul economic al institutiei spune cã ar mai fi nevoie de 6 milioane de lei • „Acesti bani vin de la Guvern. Sã nu creadã lumea cã noi nu vrem sã le dãm profesorilor banii. Dacã ne vin noi îi vom da cu cea mai mare plãcere“, a sustinut primarul Stefan •

Dascãlii din Piatra Neamt sînt aproape de faliment pentru cã primãria nu mai are bani sã le dea. Din discutiile apãrute vineri în sedinta de Consiliu Local, alesii au putut afla de la primarul Gheorghe Stefan si de la directorul economic al institutiei cã nu mai sînt bani pentru lunile rãmase pînã la sfîrsitul acestui an. Totul a pornit de la o întrebare a consilierului Gheorghe Dumitreasa, curios sã afle dacã si cînd le vor fi acordate profesorilor pietreni drepturile care decurg din diploma Gheorghe Lazãr. Asta pentru cã, a spus profesorul Dumitreasa, a fost întrebat de mai multi colegi ce se întîmplã pe aceastã linie. Oficialii pietreni au recunoscut cã, potrivit directivelor Ministerului Educatiei, distinctia Gheorghe Lazãr înseamnã cu 10 pînã la 30% mai mult din leafã la profesorul premiat. „Numai cã noi nu avem bani nici mãcar pentru a acoperi salariile profesorilor pînã la sfîrsitul anului, asa cã nici nu poate fi vorba de diplome. Avem 6 milioane de lei pentru salariile cadrelor didactice, dar nu sînt suficienti. Am mai avea nevoie de încã pe atît. Cam 12 milioane“, a spus Silvia Olaru, directorul economic al primãriei.
Gheorghe Stefan a tinut musai sã facã si o corectie politicã: „Acesti bani vin de la Guvern. Sã facem aceastã specificare. Sã nu creadã lumea cã noi nu vrem sã le dãm profesorilor banii. Dacã ne vin de la Guvern, de la Ministerul Educatiei, noi îi vom da cu cea mai mare plãcere. Nu putem sã le dãm bani din bugetul local pentru cã asta se cheamã deturnare de fonduri si dupã aceea intrãm în alte discutii“.
În principiu, n-ar fi vorba de foarte multi dascãli din Piatra Neamt care sã se califice la diploma Gheorghe Lazãr clasa I, dat fiind cã aceasta se acordã numai profesorilor cu rezultate deosebite în activitãtile didactice, recunoscute în plan national si international. Nu sînt foarte multi profesori merituosi la olimpiade, cu lucrãri stiintifice sau metodice. Sînt însã multi care au merite recunoscute la nivel judetean, care se calificã la o diplomã Gheorghe Lazãr clasa a II-a si a III-a. Si mai multi sînt cei care se asteaptã sã-si primeascã salariile lunare. Majorate sau nemajorate cu 50%.

Articol afisat de 1892 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective